Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečená cibule

4 porce
do 1 hodiny
Pečená cibule
Pečená cibule Autor: Hermína / Prima
A teď něco pro gurmány. Chcete se vytáhnout dokonalým předkrmem? Tak rozhodně vyzkoušejte tuto pečenou cibuli s rozinkami a mangem.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 12. dílu s tématem ZELENINA najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. V rendlíku ohřejte asi 2 dl kokosového mléka, 2 dl smetany a kapku kravského mléka. Omáčka se bude pomalu redukovat do husta.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm celé hlavičky cibule, ochuťte solí, pepřem a ze všech stran je trochu opečte. Mezitím do pekáče nasypte asi centimetrovou vrstvu soli, přidejte k ní pár snítek tymiánu a půl paličky česneku. Opečenou cibuli do soli posaďte a dejte do trouby rozehřáté na 180 °C a asi 20 minut pečte do změknutí.
  3. Do dalšího rendlíku nasypte rozinky, zalijte naběračkou kokosové mléčné směsi a nechte pomalu vařit. Máte čas na to, abyste oloupali mango a nakrájeli ho na kostičky, které přidejte k rozinkám. Jakmile směs zhoustne, kápněte do ní trochu citronové šťávy a vypněte.
  4. Jestliže vám zbylo trochu cibule, rozehřejte v pánvi kousek másla, kolečka cibule orestujte a ochuťte špetkou kurkumy. Získáte tak další vrstvu chuti.
  5. Cibuli po upečení vyndejte z pekáče, otřete přebytek soli a podélně rozřízněte na půl.
  6. Svařené mléko dochuťte špetkou cajenského pepře.
  7. A servírujeme. Na dno talíře nalijte mléčný krém, na něj dejte rozinky s mangem, položte půlky cibulek a kolem ozdobte orestovanými kousky cibulky s kurkumou. Majstrštych!
Reklama

Pečená cibule Foto:

Pečená cibule Foto:

Pečená cibule                                                                                          Foto. Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama