Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pastýřský koláč – Shepherd´s pie

4 porce
do 1,5 hodiny
Pastýřský koláč - Shepherd´s pie
Pastýřský koláč - Shepherd´s pie Autor: archiv Pražské řeznictví
Klasické anglické jídlo z jednoho pekáče kombinuje šťavnaté mleté maso a křupavou bramborovou krustu. Příprava je jednoduchá a výsledek určitě nadchne celou rodinu.
Reklama

Článek

25 nápadů, co připravit z mletého masa Foto:

25 nápadů, co připravit z mletého masa

Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás hned 25 důkazů :)

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupanou cibuli, mrkev a celer nakrájejte nadrobno. Na větší pánvi rozehřejte olej. Cibuli nechte zesklovatět, přidejte mrkev a celer a restujte 5 minut. Přidejte mleté maso, pořádně rozmíchejte a restujte dalších 5 minut.
  2. Přisypte mouku a nechte 2 minuty, dokud se směs nespojí. Přilijte vývar, rajčatový protlak, promíchejte a přidejte bobkový list. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte zhruba 30 minut vařit, dokud směs nezhoustne. Osolte a opepřete.
  3. Mezitím oloupejte a uvařte brambory. Slijte a rozmačkejte. Přilijte teplé mléko, přidejte máslo, osolte a opepřete a promíchejte.
  4. Do menšího pekáčku (cca 2 l) dejte masovou směs a navrch rozmačkané brambory a pomocí lžíce rozprostřete po celé ploše pekáčku. Dejte na 20 minut zapéct a podávejte.
Reklama

Pastýřský koláč - Shepherd´s pie  Foto: Pastýřský koláč – Shepherd´s pie; foto: archiv Pražské řeznictví

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama