Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- rajčatový protlak 1 lžíce
- mleté hovězí maso 500 g
- hladká mouka 2 lžíce
- hovězí vývar 500 ml
- bobkový list 1 ks
- brambory (velké ) 4 ks
- mléko 125 ml
- máslo 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
25 nápadů, co připravit z mletého masa
Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás hned 25 důkazů :)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupanou cibuli, mrkev a celer nakrájejte nadrobno. Na větší pánvi rozehřejte olej. Cibuli nechte zesklovatět, přidejte mrkev a celer a restujte 5 minut. Přidejte mleté maso, pořádně rozmíchejte a restujte dalších 5 minut.
- Přisypte mouku a nechte 2 minuty, dokud se směs nespojí. Přilijte vývar, rajčatový protlak, promíchejte a přidejte bobkový list. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte zhruba 30 minut vařit, dokud směs nezhoustne. Osolte a opepřete.
- Mezitím oloupejte a uvařte brambory. Slijte a rozmačkejte. Přilijte teplé mléko, přidejte máslo, osolte a opepřete a promíchejte.
- Do menšího pekáčku (cca 2 l) dejte masovou směs a navrch rozmačkané brambory a pomocí lžíce rozprostřete po celé ploše pekáčku. Dejte na 20 minut zapéct a podávejte.