Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pappardelle s liškovou omáčkou
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří výtečný tandem. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě lépe – s čerstvými nudlemi.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- pappardelle 400 g
- čerstvé lišky 250 g
- Máslo 2 lžíce
- bílé vino 1,5 dl
- čerstvě strouhaný parmezán 50 g
- Cibule 1 ks
- smetana ke šlěhání 1 kelímek
- Sůl
- čerstvě namletý bílý pepř
- pár hoblin parmezánu na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujte. Do pánve přidejte dobře omyté lišky, osmahněte společně s cibulí, zalejte vínem a nechte chvíili zredukovat. Následně vlijte šlehačku, dochuťte solí a pepřem a nechte opět zredukovat na řidší omáčku. Na závěr přidejte nastrouhaný parmezán, který omáčku zahustí.
- Pappardelle uvařte podle návodu – al dente, slijte vodu a smíchejte s liškovou omáčkou.
- Podávejte ozdobené hoblinkami parmezánu.
Pappardelle s liškami. Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com