reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pappardelle s liškami
Autor: Michal Šajmir Pappardelle s liškami

Pappardelle s liškovou omáčkou

Hodnoceno: 3x
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří výtečný tandem. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě lépe – s čerstvými nudlemi.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujte. Do pánve přidejte dobře omyté lišky, osmahněte společně s cibulí, zalejte vínem a nechte chvíili zredukovat. Následně vlijte šlehačku, dochuťte solí a pepřem a nechte opět zredukovat na řidší omáčku. Na závěr přidejte nastrouhaný parmezán, který omáčku zahustí.
  2. Pappardelle uvařte podle návodu – al dente, slijte vodu a smíchejte s liškovou omáčkou.
  3. Podávejte ozdobené hoblinkami parmezánu.

Pappardelle s liškami  Foto: Michal Šajmir

Pappardelle s liškami. Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

reklama