Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pampeliškový salát s vejcem natvrdo
Ideálně sbírejte světlé lístky, které se právě prodraly vlhkou jarní půdou. Vyřežte je z půdy i s kusem kořenu, aby se lístky nerozpadly. Před kuchyňskou úpravou kořen odstraňte a listy pečlivě očistěte, důkladně je promyjte a osušte, nejlépe v salátové odstředivce nebo alespoň v látkové utěrce. Salát je výborný proti jarní únavě, obsahuje vitamin C, detoxikuje tělo a má víc železa než špenát. Tak proč jej nevyzkoušet!
Článek
Princezna Pampeliška
Suroviny (4 porce)
- čerstvé lístky pampelišek 2 velké svazky
- vejce uvařená natvrdo 4–6 ks
- čerstvá pažitka
Dresink:
Postup
- Všechny suroviny na dresink vyšlehejte do hladké emulze a vlijte do mísy s očištěnými lístky pampelišek. Jemně promíchejte.
- Salát rozdělte na talíře a navrch dejte nakrájená vejce natvrdo, která ještě lehce osolte. Vše posypte nasekanou pažitkou a ihned podávejte, než lístky zavadnou.
- PRIMA TIP: Do salátu můžete přidat i další jarní zeleninu, např. ředkvičky, kedlubnu, zelený chřest nebo hráškové výhonky. K pampelišce také skvěle ladí čerstvý kozí sýr.
Pampeliškový salát s vejcem natvrdo; foto: Hodně domácí
Hodně domácí blog
Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.
Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte. "
Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.
Užijte si jich, stejně tak jako života!