návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Opilé kuře pečené s brandy

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 1,5 hodiny
Opilé kuře pečené s brandy
Autor: iStock Opilé kuře pečené s brandy
Pečené kuře je největší klasika, kterou jde jen těžko vylepšit. Ale pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Až dáte děti k babičce, udělejte si pečené kuře s brandy. A když vám panák zbude, budete mít vaření veselejší…

Proč dávat při pečení kuřete brandy? To je otázka za milion. Prostě proto, aby tentokrát bylo trochu jiné. A navíc, budete mít alibi, proč tu voňavou lahvinku zase po svátcích vytáhnout na světlo boží.

Článek

Kuře pečené v mléce Foto:

25 nejlepších receptů na kuře

Ne nadarmo vycházejí kuchařky kuře 100x jinak, kuřecí maso je chuťově velmi neutrální, takže se dá kombinovat s různými ingrediencemi, a navíc je jeho příprava jednoduchá...

Postup

  1. Kuře osolte a opepřete, nezapomeňte osolit i uvnitř. Potřete kuře brandy, vycpěte bylinkami a nechte ho asi hodinu odležet v chladu.
  2. Na pánvi opečte kostky slaniny a na závěr smažení zalijte trochou zbylého brandy.
  3. Po hodince opilé kuře přendejte na pekáč, ve kterém jste rozehřáli máslo. Nejprve dejte kuře prsíčky dolů! Zalijte ho zbylým brandy se slaninou a trochou kuřecího vývaru. Kuře duste asi hodinu v zakrytém pekáčku, až je měkké.
  4. Pak kuře obraťte prsy vzhůru, polijte výpekem a pečte dál, dokud krásně nezezlátne.
  5. Podávejte s pažitkovým bramborem nebo dušenou rýží.

Opilé kuře pečené s brandy  Foto: Opilé kuře pečené s brandy; foto: iStock