zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rizoto se sušenými rajčaty a šalvějí
Autor: Olivová kuchařka Rizoto se sušenými rajčaty a šalvějí

Olivové rizoto se sušenými rajčaty a šalvějí

Hodnoceno: 1x
Do italského rizota můžete zamíchat spoustu různých ingrediencí. Tentokrát vyzkoušejte ryze letní kombinaci s vyraznými chuťovými akcenty v podobě sušených rajčat, černých oliv a voňavé šalvěje.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Cibuli nakrájenou na klínky a najemno nasekaný česnek opečeme v olivovém oleji dozlatova. Přidáme rýži a krátce orestujeme. Podlijeme bílým vínem a za stálého míchání necháme víno zcela vsáknout do rýže. Poté postupně přidáváme horký zeleninový vývar. Rizoto necháme odkryté dovařit al dente na středním ohni, příležitostně jej zamícháme.
  2. Mezitím vypeckujeme olivy, sušená rajčata a šalvějové lístky nadrobno nakrájíme a před koncem varu přidáme do rizota. Hotové rizoto odstavíme a dochutíme solí a pepřem. Strouhaný sýr podáváme zvlášť.
  3. Pokrm doplníme zeleným nebo míchaným salátem.

Olivová kuchařkaOlivová kuchařka

Snažíte se používat olivový olej, protože víte, že je zdravý, ale tápete, který je ten pravý? Chybí vám srozumitelné informace a dobré rady? Anebo prostě jen rádi experimentujete v kuchyni?

Olivy a olivové oleje nabízejí nepřeberné možnosti využití. V Olivové kuchařce najdete mnoho receptů, praktických informací a především rady a tipy, jak jejich potenciálu co nejefektivněji využít. Recepty využívají kvalitních ingrediencí – např. kozí a ovčí sýr, bylinky, zeleninu. Důraz je kladen na to, aby suroviny byly dostupné na českém trhu. Recepty mají spočítanou energetickou hodnotu a obsah cholesterolu.

Kromě olivových receptů najdete i užitečné informace o tom, jak se dá používáním olivového oleje účinně bojovat proti zdravotním i kosmetickým potížím či jak jej využít v domácnosti.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press a seženete jí v knihkupectvích za 249 Kč.

reklama