Suroviny
- datle (Medjool bez pecky) 200 g
- mandle 100 g
- rum (kvalitní ) 2 lžíce
- marmeláda (ovocná náplň meruňka Hamé) 2 lžíce
- vanilkový extrakt několik kapek
- kešu (na obalování)
- pistácie (na obalení)
- himalájská sůl špetka
Postup přípravy
- Datle dejte do misky, přidejte rum, meruňkovou náplň, promíchejte a nechte datle nasáknout.
- Mezitím v mixéru nahrubo rozemelte mandle.
- Do mixéru přidejte datle, vanilkový extrakt, špetku soli a vše dobře rozmixujte (pozor, datle jdou někdy hodně špatně rozmixovat, záleží na typu mixéru, který máte). Směs dejte do misky a nechte chvíli v lednici vychladit.
- Kešu a pistácie nasekejte nadrobno a každé zvlášť dejte do misky.
- Z datlové směsi tvarujte kuličky, které obalujte v kešu nebo pistáciích.
- Po vytvoření dejte hotové kuličky do chladu, nejlépe do lednice.
Vyzkoušejte také výtečné medovníkové kuličky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE