archiv receptyschuti.cz

Nepečené datlové kuličky

Moje hodnocení
13x

Nepečené cukroví je velmi oblíbené, hlavně pro jeho bleskovou přípravu, díky čemuž je zvládnete připravit opravdu i na poslední chvíli. Tyhle kuličky z datlí se navíc mohou počítat mezi zdravější mlsání, neobsahují totiž žádnou mouku.

16 porcí
30 minut

Suroviny

  • datle Medjool bez pecky 200 g
  • mandle 100 g
  • kvalitní rum 2 lžíce
  • ovocná náplň meruňka Hamé 2 lžíce
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • špetka himalájské soli
  • kešu a pistácie na obalování

Postup přípravy

  1. Datle dejte do misky, přidejte rum, meruňkovou náplň, promíchejte a nechte datle nasáknout.
  2. Mezitím v mixéru nahrubo rozemelte mandle.
  3. Do mixéru přidejte datle, vanilkový extrakt, špetku soli a vše dobře rozmixujte (pozor, datle jdou někdy hodně špatně rozmixovat, záleží na typu mixéru, který máte). Směs dejte do misky a nechte chvíli v lednici vychladit.
  4. Kešu a pistácie nasekejte nadrobno a každé zvlášť dejte do misky.
  5. Z datlové směsi tvarujte kuličky, které obalujte v kešu nebo pistáciích.
  6. Po vytvoření dejte hotové kuličky do chladu, nejlépe do lednice.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv receptyschuti.cz


Přečtěte si také

Recepty