návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Nasi Goreng

4 porce
do 1 hodiny
Nasi Goreng
Nasi Goreng
Při přípravě tohoto jídla dávejte pozor na dávkování chilli směsi – v Asii to s pálivostí totiž příliš neřeší, ale v našich podmínkách můžeme tradiční pokrm Nasi Goreng přizpůsobit. ;)
Reklama

Článek

Za jídlem do Malajsie - Hokkien Mee Foto:

Za jídlem do Malajsie

Vietnamská nebo thajská kuchyně se už v Česku celkem zabydlely a polévka pho už se alespoň v Praze stává skoro klasikou. Co ale takové Char Koay Teow, Ais Kacang nebo...
Reklama

Postup

  1. Ze všeho nejdříve je potřeba si uvařit rýži. Pokud budete mít čerstvě uvařenou (nevyužijete zbylou např. z předešlého dne), tak je dobrý ji nechat úplně vychladnout, aby šla hezky od sebe.
  2. Ve woku si rozehřejte olej a osmahněte na něm kuřecí maso. Dejte stranou do mističky, do woku dejte zase trochu oleje, v mističce rozšlehejte dvě vajíčka a vlijte do woku.
  3. V rychlosti vajíčka osmahněte a rozdělte je vařečkou na co nejmenší kousky a opět dejte mimo pánev do mističky. Pak zase do woku dejte trošku oleje a na ten hoďte najemno nakrájenou cibuli.
  4. Když trošku změkne, přidejte i polovinu nasekané jarní cibulky, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Chvilku nechte rozvonět a přidejte lžíci sambalu. Ten přidávejte podle toho, jak moc máte rádi pálivé jídlo. Je celkem dost ostrý, takže radši dejte na začátek míň a pak případně přimíchejte další na závěr, když budete dochucovat.
  5. Na tuto směs přidejte rýži a pořádně všechno promíchejte. Všechno nechte chvíli osmažit a pak přidejte připravené kuřecí maso, vejce, sladkou sójovku Ketjap Manis, ústřicovou omáčku a klasickou sójovku.
  6. Vše pořádně promíchejte a ochutnejte. Podle potřeby přidejte ještě trošku sladké sójovky (doslazení) nebo normální a ústřicové omáčky (dosolení). Pokud je směs málo pálivá, přidejte ještě sambal. Na závěr do směsi zamíchejte ještě zbytek jarní cibulky a odstavte z plotny. Směs by neměla být suchá.
  7. K tomuto pokrmu v Malajsii nejčastěji dostanete nahoru ještě volské oko, takže pokud máte chuť, rozhodně doporučujeme. Na závěr posypejte ještě jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.
Reklama

Nasi Goreng 2 Foto:

Nasi Goreng 3 Foto: Nasi Goreng; foto: My Cooking Diary

Nejchutnější deník

My Cooking Diary Foto:

My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.

Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování. Momentálně pracuji na své první kuchařce, která bude obsahovat recepty na celý měsíc.

Kačí, My Cooking Diary

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama