Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mořský vlk s fenyklovým salátem
Recept
Mořský vlk s čočkou Beluga
Suroviny (2 porce)
- mořský vlk 2 filety
- Máslo 2 lžíce
- kapka stolního oleje
- sůl, pepř
Fenyklový salát:
- Fenykl 1 ks
- mrkev 1 ks
- hladkolistá petržel 1 lžíce
- Med 2 lžíce
- Olivový olej 150 ml
- citronová štáva 1/2 lžíce
- sůl, pepř
K servírování:
Postup
- Pánev rozpalte a nechte na ní rozpustit máslo. Přidejte kapku stolního oleje, aby se máslo nezačalo připalovat.
- Filety mořského vlka dobře osolte, opepřete a kůží dolů dejte opéct na pánev. Opékejte pouze z jedné strany na mírném plameni a polévejte rozpuštěným horkým máslem.
- Fenykl s mrkví očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Petržel nakrájejte nadrobno a v míse smíchejte s mrkví a fenyklem. Vytvořte zálivku z medu, olivového oleje a citronové šťávy, kterou dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.
- Na talíř naservírujte dochucený salát a filet mořského vlka. Posypejte plátky mandlí a podávejte s měsíčkem citronu.
Mořský vlk s fenyklovým salátem; foto: KitchenStory.cz
KITCHEN STORY
… aneb manželé v kuchyni!
Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.
Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.