návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mořský vlk s fenyklovým salátem

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Mořský vlk s fenyklovým salátem
Autor: KitchenStory.cz Mořský vlk s fenyklovým salátem
Během 20 minut máte na talíři úžasnou a plnohodnotnou večeři, kterou každý strávník ocení a nenechá na talíři ani drobeček!

Recept

Mořský vlk s čočkou Beluga Foto:

Mořský vlk s čočkou Beluga

Mořský vlk je výtečná ryba, která si zaslouží jemné zacházení, za které se odmění skvělou chutí. Zkuste tentokrát použít jako přílohu báječně dochucenou drobnozrnnou čočku...

Suroviny (2 porce)

Fenyklový salát:

Postup

  1. Pánev rozpalte a nechte na ní rozpustit máslo. Přidejte kapku stolního oleje, aby se máslo nezačalo připalovat.
  2. Filety mořského vlka dobře osolte, opepřete a kůží dolů dejte opéct na pánev. Opékejte pouze z jedné strany na mírném plameni a polévejte rozpuštěným horkým máslem.
  3. Fenykl s mrkví očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Petržel nakrájejte nadrobno a v míse smíchejte s mrkví a fenyklem. Vytvořte zálivku z medu, olivového oleje a citronové šťávy, kterou dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.
  4. Na talíř naservírujte dochucený salát a filet mořského vlka. Posypejte plátky mandlí a podávejte s měsíčkem citronu.

Mořský vlk s fenyklovým salátem 2 Foto: Mořský vlk s fenyklovým salátem; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.