reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Mexická pánev
Autor: isifa.com Mexická pánev

Mexická pánev

Hodnoceno: 162x
Mexická kuchyně se vyznačuje ostrou chutí, masem a zeleninou. Velmi často se jídla připravují tzv. v jednom hrnci, v tomto případě v jedné pánvi.
do 1,5 hodiny
4–6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Rozehřejte olej ve velké mělké pánvi a opékejte najemno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričku, dokud nebudou měkké. Přidejte mleté maso a pečte, dokud nebude udělané. Ochuťte solí a pepřem.
  2. Přidejte najemno nastrouhanou mrkev, rajčata a pečené fazole a asi 30 minut restujte za občasného míchání. Dochuťte, je-li potřeba.
  3. Do mletého masa udělejte důlky a opatrně do každého rozklepněte vejce. Přikryjte pokličkou nebo hliníkovou fólií a na mírném ohni vařte, dokud nebudou vajíčka hotová. Pokud máte pánev vhodnou do trouby, můžete ji na chvíli strčit pod gril.
  4. Posypte nastrouhaným sýrem a ozdobte extra chilli papričkou nasekanou najemno a koriandrem.

reklama