zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Máslové kuře s miso pastou a česnekem
Autor: Pinterest.com Máslové kuře s miso pastou a česnekem

Máslové kuře s miso pastou a česnekem

Hodnoceno: 0x
Miso pasta se nehodí jen pro přípravu polévky, ale slouží i jako skvělé dochucovadlo. Ve spojení s máslem a upečeným česnekem vytvoří naprosto dokonalou omáčku.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Ve velké míse důkladně promíchejte změklé máslo, miso pastu, javorový sirup, rýžový ocet, nastrouhaný zázvor a černý pepř.
  2. Kousky kuřete vložte do mísy a směs důkladně vmasírujte do masa ze všech stran. Prsty jemně nadzdvihněte kůži a pastu vetřete i pod kůži.
  3. Kousky kuřete rozprostřete v jedné vrstvě do pekáčku, přidejte stroužky česneku a dejte do trouby. Pečte 30–40 minut, čas od času polévejte kůži vypečenou šťávou, až zezlátne a bude křupavá.
  4. Kuře nandejte na talíře. Odstraňte slupku ze stroužků a upečený česnek rozmačkejte se šťávou v pekáči. Hotový sosík podlejte pod kuře. Pokrm ozdobte nakrájenou cibulkou a opraženými sezamovými semínky. Podávejte nejlépe s rýží.

Máslové kuře s miso pastou a česnekem  Foto:

Máslové kuře s miso pastou a česnekem  Foto: Máslové kuře s miso pastou a česnekem; foto: Pinterest.com

reklama