Máslové kuře s miso pastou a česnekem
Zdroj: Pinterest.com
Máslové kuře s miso pastou a česnekem
Zdroj:
Pinterest.com
Moje hodnocení
15x
Miso pasta se nehodí jen pro přípravu polévky, ale slouží i jako skvělé dochucovadlo. Ve spojení s máslem a upečeným česnekem vytvoří naprosto dokonalou omáčku.
4 porce
60 minut
Suroviny
kuřecí spodní stehna s kostí a kůží
8 ks
změklé máslo
4 lžíce
bílá miso pasta
1/2 hrnku
Javorový sirup
3 lžíce
čerstvý zázvor, nastrouhaný
2cm kousek
česnek, neloupaný, ale lehce rozdrcený
8 stroužků
rýžový ocet
1 lžíce
čerstvě namletý černý pepř
jarní cibulka na ozdobu, nakrájená na tenká kolečka
2 ks
nasucho opražená sezamová semínka na ozdobu
2 lžičky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Ve velké míse důkladně promíchejte změklé máslo, miso pastu, javorový sirup, rýžový ocet, nastrouhaný zázvor a černý pepř.
Kousky kuřete vložte do mísy a směs důkladně vmasírujte do masa ze všech stran. Prsty jemně nadzdvihněte kůži a pastu vetřete i pod kůži.
Kousky kuřete rozprostřete v jedné vrstvě do pekáčku, přidejte stroužky česneku a dejte do trouby. Pečte 30–40 minut, čas od času polévejte kůži vypečenou šťávou, až zezlátne a bude křupavá.
Kuře nandejte na talíře. Odstraňte slupku ze stroužků a upečený česnek rozmačkejte se šťávou v pekáči. Hotový sosík podlejte pod kuře. Pokrm ozdobte nakrájenou cibulkou a opraženými sezamovými semínky. Podávejte nejlépe s rýží.