návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Loupáky metodou tang zhong

10 ks porcí
nad 2 hodiny
Loupáky metodou tang zhong
Loupáky metodou tang zhong Autor: Kublanka.cz
Díky metodě tang zhong budou vaše loupáky báječně nadýchané, a pokud je nějakou náhodou nezvládnete sníst první den, stačí je jen na chvilku dát do mikrovlnky a budou stále výborné.

Suroviny (10 ks porcí)

Tang zhong:

Postup

  1. Nejdříve si připravíme tang zhong. V malém hrnci metličkou promícháme 25 g hladké mouky se 125 ml vody. Na velmi mírném ohni začneme směs za stálého míchání zahřívat na teplotu 65 °C (2–3 minuty).
  2. Směs by měla zhoustnout a vzhledem bude připomínat bílý gel. Pokud nemáme teploměr, stáhneme tang zhong z ohně v okamžiku, kdy začne houstnout (nesmí se vařit). Tang zhong přendáme do malé misky, zakryjeme potravinářskou fólií, kterou přitiskneme přímo na povrch a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. V lednici můžeme skladovat tang zhong 2–3 dny, ale před přípravou těsta ho musíme nechat ohřát na pokojovou teplotu.
  4. Do velké mísy si prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr krupici, sůl, sušené droždí a změklé máslo, které se zbývajícími surovinami prsty promneme. Jakmile nemáme v mouce žádné kousky másla, přidáme do mísy tang zhong pokojové teploty, vejce a 150 ml plnotučné mléka.
  5. Vypracujeme hladké a vláčné těsto (5–10 minut), které může být mírně lepivé. Pokud by bylo těsto lepivé příliš, přidáme malé množství mouky a důkladně prohněteme. Z těsta vytvarujeme kouli, dáme ji do mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě do zdvojnásobení velikosti (60–90 minut).
  6. Vykynuté těsto krátce prohněteme, rozdělíme ho na 10 stejných kousků, ze kterých vytvarujeme kuličky. Každou kuličku rozválíme na trojúhelník o délce 20 cm a srolujeme do tvaru rohlíku.
  7. Vyválené loupáky pokládáme v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě do zdvojnásobení velikosti (60 minut).
  8. Troubu si předehřejeme na 220 °C. Vykynuté loupáky potřeme prošlehaným žloutkem a posypeme mákem.
  9. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova (10–12 minut). Necháme vychladnout na mřížce.

Loupáky metodou tang zhong 2 Foto:

Loupáky metodou tang zhong 3 Foto:

Loupáky metodou tang zhong 4 Foto: Loupáky metodou tang zhong; foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz