Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Tereza Pánková ,
Kublanka.cz
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Loupáky metodou tang zhong

Loupáky metodou tang zhong

Loupáky metodou tang zhong Zdroj: Kublanka.cz

  • Zavřít

Loupáky metodou tang zhong Zdroj: Kublanka.cz

Moje hodnocení
3x

Díky metodě tang zhong budou vaše loupáky báječně nadýchané a pokud je nějakou náhodou nezvládnete sníst první den, stačí ho jen na chvilku dát do mikrovlnky a bude stále výborný.

10 porcí
120 minut

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme tang zhong. V malém hrnci metličkou promícháme 25 g hladké mouky se 125 ml vody. Na velmi mírném ohni začneme směs za stálého míchání zahřívat na teplotu 65 °C (2–3 minuty).

Směs by měla zhoustnout a vzhledem bude připomínat bílý gel. Pokud nemáme teploměr, stáhneme tang zhong z ohně v okamžiku, kdy začne houstnout (nesmí se vařit). Tang zhong přendáme do malé misky, zakryjeme potravinářskou fólií, kterou přitiskneme přímo na povrch a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

V lednici můžeme skladovat tang zhong 2–3 dny, ale před přípravou těsta ho musíme nechat ohřát na pokojovou teplotu.

Do velké mísy si prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr krupici, sůl, sušené droždí a změklé máslo, které se zbývajícími surovinami prsty promneme. Jakmile nemáme v mouce žádné kousky másla, přidáme do mísy tang zhong pokojové teploty, vejce a 150 ml plnotučné mléka.

Vypracujeme hladké a vláčné těsto (5–10 minut), které může být mírně lepivé. Pokud by bylo těsto lepivé příliš, přidáme malé množství mouky a důkladně prohněteme. Z těsta vytvarujeme kouli, dáme ji do mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě do zdvojnásobení velikosti (60–90 minut).

Vykynuté těsto krátce prohněteme, rozdělíme ho na 10 stejných kousků, ze kterých vytvarujeme kuličky. Každou kuličku rozválíme na trojúhelník o délce 20 cm a srolujeme do tvaru rohlíku.

Vyválené loupáky pokládáme v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě do zdvojnásobení velikosti (60 minut).

Troubu si předehřejeme na 220 °C. Vykynuté loupáky, potřeme prošlehaným žloutkem a posypeme mákem.

Pečeme v předehřáté troubě dozlatova (10–12 minut). Necháme vychladnout na mřížce.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Kublanka.cz

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Sladké

Snadné a rychlé pečení: Citronové muffiny s mákem

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou


Přečtěte si také

Novinky

Nejlepší barman Česka Jan Šebek se utká o cennou trofej ve světovém finále v brazilském São Paulu

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Draslík je skrytý hrdina v našem jídelníčku. Proč bychom ho měli jíst?

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Novinky

Paella, pomeranče a lahůdka z datlí. Valencie je španělské město plné gastronomických klenotů

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Těstoviny

Pasta e Ceci: Italské těstoviny s cizrnou a pecorinem

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Snídaně
6

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem a mladým špenátem

Vegetariánské

Jednoduchý cuketový quiche s rajčaty a balkánským sýrem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Sladké

Snadné a rychlé pečení: Citronové muffiny s mákem

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Žitníková: Zdravotnictví se propadá. Projde-li snížení tarifních platů, Válek rezignuje Orbán varuje Kyjev před protiútokem. Bude to krvavý boj, ztratíte hodně vojáků, zdůrazňuje Hypotéky budou dostupnější. Český trh se nadechne, vrací se však i riziko, varoval ekonom

prima-zeny

Denisa Nesvačilová zářila na křtu magazínu pro muže. Černé šaty odhalily svůdný dekolt Herečka Renáta Doleželová byla kráskou normalizačních seriálů. Zemřela však předčasně Červnu podle numerologie vládne čtyřka: Je čas si vše srovnat a zorganizovat

prima-zoom

Kde vzal své jméno jahodový úplněk? Nejtěžší jedovatý had Austrálie požírá jiné hady. Podívejte se, jak mu cizí kousnutí vůbec nic nedělá Vlci uženou jelena, vyhráno ale nemají. Podívejte se, jak je vytrestají ovčáčtí psi

prima-fresh

Nejlepší barman Česka Jan Šebek se utká o cennou trofej ve světovém finále v brazilském São Paulu Melounová smoothie bowl Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

prima-cool

Spider-Man 4 bude jen začátek... 15 největších červnových premiér v kinech a na streamu. Čeká nás Spider-Man, Zaklínač nebo Černé zrcadlo V sobotu ve 20.15 vás pobaví Madagaskar 3

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Víte, čím můžete pokazit ženský orgasmus? Těmto chybám se vždy vyhýbejte OnlyFans není pouze o nahých fotkách. Modelky přiznaly, jaké nejdivnější věci po nich lidé chtěli

lajk

České hvězdy OnlyFans se budou v novém turnaji plácat přes zadek. Zápasit bude i legendární pornoherec Fanoušci Taylor Swift si na její koncert berou plíny. Nechtějí totiž zmeškat žádnou písničku Dcera Madonny tvrdí, že její sexualita je prokletá. S čím má problém?

prima-living

Jahodové plantáže letos zahajují samosběry později. Kam se už můžete vypravit? Domácí sirupy z květů černého bezu, levandule a rebarbory: Udělejte si osvěžující lék Hřiby kovář a koloděj můžou vyvolat zažívací problémy. Když je správně neuvaříte

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.