Najděte si recept
Na co máte chuť?

Lososový tatarák
Suroviny (5 porcí)
Postup
- Lososa, cibuli a papriku nakrájejte na kostičky – čím pravidelnější, tím lepší.
- Dejte je do mísy, přidejte kapary, olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný čerstvý kopr, sůl a černý pepř a promíchejte.
- Ochutnejte, případně dochuťte a nechte 5 minut rozležet.
- Podávejte s křupavým chlebem.
- Chcete-li podávat tatarák elegantně, natlačte ho do kovové formičky (formičky z jiných materiálů je třeba mírně potřít olivovým olejem) a vyklopte na talíř.
Lososový tatarák, foto: Zelenina, moje láska
ZELENINA, MOJE LÁSKA
Marcel Ihnačák
V nové kuchařce šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se spolu s ním zamilujete do zeleniny.
Kapitoly věnované jejím jednotlivým druhům přesvědčí i ty nejzarytější odpůrce zeleniny, aby ochutnali nádherné výtvory z cukety, lilku, chřestu, fazolek, rajčat, papriky nebo brokolice. Nechybí ani slovenská (a vlastně i česká) klasika jako zelí a brambory, které Marcel Ihnačák představuje netradičním, zato inspirativním způsobem.
Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa, ryb a plodů moře.
Bonusem jsou čtyři kapitoly věnované ovoci – s návody, jak ho lze připravit nasladko i naslano.
Recepty doplňují Marcelovy tipy, triky a komentáře, které vám pomůžou zorientovat se na trhu či v obchodě nebo ulehčí vaření díky novým způsobům přípravy.
Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz