Suroviny
- losos (bez kůže) 500 g
- červená cibule (menší) 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- kapary (malé) 1 lžíce
- extra virgin olivový olej 1 lžíce
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- kopr (čerstvý)
- mořská sůl
- pepř (čerstvě mletý)
- chléb (opečené krajíčky křupavého chleba na podávání)
Postup přípravy
- Lososa, cibuli a papriku nakrájejte na kostičky – čím pravidelnější, tím lepší.
- Dejte je do mísy, přidejte kapary, olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný čerstvý kopr, sůl a černý pepř a promíchejte.
- Ochutnejte, případně dochuťte a nechte 5 minut rozležet.
- Podávejte s křupavým chlebem.
- Chcete-li podávat tatarák elegantně, natlačte ho do kovové formičky (formičky z jiných materiálů je třeba mírně potřít olivovým olejem) a vyklopte na talíř.
Vyzkoušejte také marinovaného lososa gravlax podle návodného videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE