Suroviny
- malý ledový salát 1 ks
- tvrdý sýr ementálského typu 50 g
- malý pomeranč 1 ks
- vlašské ořechy 50 g
- mladičké listy lípy srdčité 100 g
- balzamikový ocet 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- olej z vlašských ořechů 1 lžíce
- květy třešně na ozdobení 1 hrst
Další originální recepty z jedlého kvítí a býlí najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Ledový salát nakrájejte na nudličky, tvrdý sýr na kostičky. Pomeranč oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky – listy lípy jsou jemné a květy třešně také, příliš hrubé kousky ostatních ingrediencí by jim neměly konkurovat. Ořechy nasekejte nahrubo (jinak nebude patrná jejich chuť). Listy lípy důkladně oberte z větviček. Vše promíchejte.
- V balzamikovém octu rozpusťte sůl, přidejte pepř a nakonec olej a vyšlehejte do vláčné emulze. Přelijte přes salát, ozdobte ho třešňovými květy a podávejte.