návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami

1 dort porce
nad 2 hodiny
Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami
Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami Autor: archiv Lotus Biscoff
Vyzkoušejte novou variaci na téma cheesecake. Hřejivou chuť základu z karamelových sušenek doplňte svěžím krémem s bílou čokoládou a limetkovou šťávou.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozdrťte karamelové sušenky Lotus Biscoff. Nastrouhejte limetkovou kůru. Bílou čokoládu nalámejte na kousky. Rozpusťte máslo.
  2. Smíchejte nadrcené sušenky s limetkovou kůrou, rozpuštěným máslem a šťávou z jedné limetky. Směsí naplňte dno otevírací dortové formy o velikosti 24 až 26 cm.
  3. V malém hrnci zahřejte při nízké teplotě smetanu. Přidejte bílou čokoládu a míchejte, dokud není směs hladká a krémovitá.
  4. V další míse vyšlehejte mascarpone. Přidejte šťávu z jedné limetky a opatrně vmíchejte krém s bílou čokoládou.
  5. Čokoládovou směs nalejte do formy na korpus ze sušenek. Nechejte cheesecake ztuhnout v lednici alespoň na dvě hodiny.
  6. Ozdobte strouhanou limetkovou kůrou a strouhaným kokosem.
Reklama

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami  Foto:

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami, foto: archiv Lotus Biscoff

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také