Suroviny
- máslo (změklé) 225 g
- vejce 4 ks
- hladká mouka 320 g
- jedlá soda 1 lžička
- citronová šťáva (nebo limetová) 120 ml
- limetková kůra 2 lžíce
- cukr krupice 200 g
- sůl 1/2 lžičky
- bílý jogurt (ochucený citronovou/limetovou šťávou) 200 ml
Poleva
- máslo 115 g
- moučkový cukr 3 hrnky
- citronová šťáva 2 lžíce
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Ve velké míse utřete máslo do pěny. Postupně do něj zatřete cukr.
- Po jednom vmíchejte vejce. Dobře vmíchejte citrusovou šťávu a kůru.
- V jiné míse promíchejte všechny suché přísady. Spojte je s utřeným máslem, nakonec vmíchejte jogurt a opět dobře promíchejte.
- Přesuňte do formy a pečte 40 minut nebo dokud po vpichu špejle do středu těsta ji vytáhnete čistou, bez ulpělých drobků.
- Bábovku vyklopte a přelijte polevou, utřenou z uvedených surovin. Ozdobte nastrouhanou kůrou a nechte polevu ztuhnout.