zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Lehká limetová bábovka s jogurtem
Autor: Johana Pošová Lehká limetová bábovka s jogurtem

Lehká limetová bábovka s jogurtem

Hodnoceno: 0x
Bábovka patří k našim tradičním dezertům s cedulkou „od babičky“, ale tahle k nám připlula spíš z Floridy – vychutnejte si její příjemně přidrzlou exotickou svěžest a jarní lehkost.
do 1 hodiny
16 porcí

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Ve velké míse utřete máslo do pěny. Postupně do něj zatřete cukr.
  2. Po jednom vmíchejte vejce. Dobře vmíchejte citrusovou šťávu a kůru.
  3. V jiné míse promíchejte všechny suché přísady. Spojte je s utřeným máslem, nakonec vmíchejte jogurt a opět dobře promíchejte.
  4. Přesuňte do formy a pečte 40 minut nebo dokud po vpichu špejle do středu těsta ji vytáhnete čistou, bez ulpělých drobků.
  5. Bábovku vyklopte a přelijte polevou, utřenou z uvedených surovin. Ozdobte nastrouhanou kůrou a nechte polevu ztuhnout.

Lehká limetová bábovka s jogurtem  Foto: Lehká limetová bábovka s jogurtem, foto: Johana Pošová

Další recepty na neodolatelné jarní moučníky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 9. března:

Jarní koleda s Prima FRESH

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama