zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Lahodná trojitá pěna
Autor: isifa.com Lahodná trojitá pěna

Lahodná trojitá pěna

Hodnoceno: 1x
Po slavnostním obědě by měla být na řadě sladká chvilka, který dojem z hostiny náležitě znásobí. Zkuste připravit tuto tříbarevnou čokoládovou pěnu, bude mít zaručeně úspěch.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Čokoládu nalámejte do větší misky a nad párou ji nechte rozpustit,. Sundejte tekutou čokoládu z ohně, přidejte double cream nebo šlehačku a míchejte, dokud směs nebude úplně hladká.
  2. Stejným způsobem rozpusťte bílou čokoládu, přilijte 5 lžic smetany a opět míchejte, dokud směs nebude hladká.
  3. Vložte želatinu do misky se studenou vodou a nechte ji tam nejméně 5 minut, aby změkla.
  4. Rychle všlehejte žloutky a práškový cukr do rozpuštěné tmavé čokolády. Ze želatiny slijte vodu, přidejte ji do směsi bílé čokolády a smetany a nechte ji rozpustit. Pokud by se nerozpouštěla, dejte misku opět na oheň. Vyšlehejte zbytek smetany (měla by tam být asi polovina) rozdělte ji do tmavé i světlé směsi a vmíchejte do obou směsí.
  5. Vyšlehejte vaječné bílky, opět je rozdělte do obou směsí a opatrně vmíchejte.
  6. Lžičkou rozdělte tmavou pěnu do sklenek. Chlaďte asi 10 minut dokud neztuhne, potom přidejte světlou pěnu a opět ji nechte sednout. Pěnu těsně před servírování přelijte čokoládovou omáčkou.

Lahodná trojitá pěna Foto: isifa.com

Lahodná trojitá pěna, Foto: isifa.com

Vyzkoušejte i další lahůdky z čokolády!



reklama