reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kynuté koláče
Autor: FOODLOVER.CZ Kynuté koláče

Kynuté koláče

Hodnoceno: 2x
Poctivé kynuté koláče ke kávě? To si necháme líbit! Tyto rozhodně stojí za vyzkoušení, už si chystejte mouku ;)
do 2 hodin
2 ks porce

reklama

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C. Připravte si kvásek. Z droždí, lžíce mouky, lžíce cukru a trochy vlažného mléka umíchejte kašičku a nechte na teplém místě vzejít.
  2. Na přípravu kynutého těsta je ideální robot s hnětacím hákem. Do mísy nasypte mouku, špetku soli, cukr, přidejte rozpuštěné máslo, mléko, vejce a vzešlý kvásek. Hněťte v robotu asi 5 minut, až vznikne krásné hladké a pružné těsto. Pokud nemáte robot, hněťte ručně vařečkou alespoň 10 minut. To je základ pro to, aby koláč byl krásně měkký. Těsto nechte vykynout na teplém místě asi 30 minut.
  3. Tvarohovou náplň připravte tak, že tvaroh, cukr, citronovou šťávu, žloutek metlou umíchejte v míse. Pokud je tvaroh příliš hustý, rozřeďte ho trochou mléka. Povidla v mističce rozmíchejte se lžící rumu a zahustěte strouhaným perníkem tak, aby vznikla hustější kaše.
  4. Těsto rozdělte na dvě půlky, vytvarujte z něj pravidelné bochánky, připravte si dva pečicí papíry a na papíry těsto položte, nechte přikryté ještě 15 minut dokynout. Válečkem vytvarujte dva koláče o velikosti pizzy, rukou vytvarujte okraje. Nejdříve na celý koláč navrstvěte tvarohový základ, na který navrstvěte povidla. Okraje potřete rozšlehaným vejcem.
  5. Pečte asi 15 až 20 minut, až okraje budou krásně zlatavé.

FoodloverKdo je Foodlover.cz ?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog  vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já - od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utváří i podobu blogu.

reklama

Související témata: Sladké , Česká kuchyně