Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Květákový koláč s parmazánem

1 koláč porce
do 1,5 hodiny
Květákový koláč s parmazánem
Květákový koláč s parmazánem Autor: Cooking with Šůša pro KitchenAid.cz
Ideálním pohoštěním pro návštěvy je slaný koláč. Vyzkoušejte například netradiční kombinaci květáku a parmazánu. Pochutnají si i zarytí odpůrci zeleniny!
Reklama

Článek

Pečený květák s balzamikem a parmezánem  Foto:

24 receptů s oblíbeným květákem

Nedávno to byla brokolice, tentokrát květák – ten bývá mezi strávníky oblíbenější. Vybrali jsme pro vás recepty, díky kterým si ho oblíbíte ještě víc! :)
Reklama

Postup

  1. Do misky kuchyňského robota nasypte všechny suroviny na těsto a vypracujte vláčné těsto. Z těsta vytvořte bochníček, zabalte ho do potravinové fólie a nechejte hodinu odležet v ledničce.
  2. Mezitím předehřejte troubu na 170 stupňů. Květák rozdělte na růžičky a rozložte na plech vyložený papírem na pečení.
  3. Květák osolte, přidejte rozmarýn a všechno pokapejte olivovým olejem. Plech vložte do trouby a pečte cca 20 minut dozlatova.
  4. Hned jak je květák upečený, vyndejte ho z trouby a pusťte se do přípravy těsta. Těsto vyndejte z ledničky, vyválejte z něho placku a přeneste ji do koláčové formy. Těsto vytvarujte tak, aby bylo vše v záhybech a sahalo až po okraj. Dno těsta propíchněte na několika místech vidličkou a pečte v troubě 30 minut. Mezitím zamíchejte v misce vejce, smetanu, parmazán, sůl, koření, a muškátový květ. Na dno předpečeného těsta rozprostřete upečený květák a všechno zalijte připravenou směsí.
  5. Koláč vložte zpět do trouby a pečte dalších 20 minut.
  6. Hotový koláč podávejte ještě teplý.
Reklama

Recept připravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“, víc receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama