návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Květákové kari s hráškem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Květákové kari s hráškem
Autor: Michal Šajmir Květákové kari s hráškem
Květák je velmi vděčná zelenina do všech aromatických kari jídel. Skvěle totiž absorbuje chuť a vůni použitého koření. Zkuste tuto variaci inspirovanou thajskou kuchyní, určitě vás nezklame.

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli pokrájenou na tenké měsíčky a orestujte. Přidejte zázvor oloupaný a nakrájený na malé kostičky a na tenké plátky nakrájený česnek, dále restujte, ale jenom krátce, tak aby se česnek nepřipálil. Dále přidejte květák rozebraný na menší růžičky, osolte a vmíchejte jednu lžíci červené kari pasty (pozor, červená kari pasta je opravdu hodně ostrá, tak opatrně...).
  2. Společně restujte, až se rozpustí kari pasta. Pak vše zalejte jednou plechovkou kokosového mléka a přidejte limetové listy. Povařte chvilku, a až květák změkne, dochuťte limetovou śťávou. Na závěr přidejte hrášek, tomu stačí chvilička, nemusí se dlouho vařit, chceme, aby se nerozvařil a zůstal křupavý.
  3. Podle chuti ještě dosolte. Ozdobte sezamovým semínkem a podávejte s rýží, my jsme použili směs rýže basmati a červené.

Květákové kari s hráškem Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com