Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuřecí prsíčka na bylinkách s citrusovým konfitem
Tento recept vás překvapí nejen jednoduchou přípravou, ale především výsledkem. Šťavnaté maso s výraznou chutí bude odměnou za pečení v dobře ochucené šťávě.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Olivový olej 1/4 hrnku
- mletý česnek 3 lžíce
- suché bílé vino 1/3 hrnku
- Citronová kůra 1 lžíce
- čerstvě vymačkaná citronová šťáva 2 lžíce
- Oregano 1,5 lžičky
- nasekný čerstvý tymián 1 lžička
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- vykostěné kuřecí prso s kůží 4 ks
- Citron 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na malé pánvi ohřejte olivový olej na střední až nízkou teplotu, přidejte česnek a restujte asi 1 minutu, ale nedovolte česneku zhnědnout.
- Sundejte pánev mimo oheň a přidejte bílé víno, citronovou kůru, citronovou šťávu, oregano, tymián a lžičku soli a omáčku nalijte do zapékací mísy dlouhé 23–30 cm.
- Osušte kuřecí prsa kuchyňskou utěrkou a položte je kůží nahoru do omáčky. Prsa potřete olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti. Nakrájejte citron na 8 klínků a nastrkejte je mezi kousky kuřete.
- Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut – záleží na velikosti kousků masa – dokud není kuře hotové a kůže lehce zlatá. Pokud kůže není dost opečená, dejte prsa asi na 2 minuty pod gril.
- Přikryjte pečicí mísu alobalem a nechte maso asi 10 minut odpočívat. Ještě posolte a podávejte horké spolu se šťávami z výpeku.
Kuřecí prsíčka na bylinkách s citrusovým konfitem, Foto: profimedia.cz