Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí prsa se žlutou kari pastou a fazolkami

2 porce
do 1 hodiny
Kuřecí prsa se žlutou kari pastou a fazolkami
Kuřecí prsa se žlutou kari pastou a fazolkami Autor: Kuchařinka.cz
Naprosto úžasné jídlo s indickou chutí. Navíc si můžete být jisti, že většina surovin se nepodepíše na vaší postavě. Naopak! Kari, kurkuma, chilli – všechno vám hezky nastartuje metabolismus a můžete se vrhnout do další práce po příjemném obědu.
Reklama

Suroviny (2 porce)

Reklama

Postup

  1. Jako první si připravte kari pastu. Do food procesoru dejte nahrubo nakrájenou cibuli, stroužek česneku, nastrouhaný zázvor, chilli, koriandr, kurkumu, kari koření a lžíci medu. Rozmixujte na pastu. Nemáte-li food procesor, použijte klidně tyčový mixér.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na větší díly, vůbec není důležité, jak velké budou. Udělejte to tak, jak se vám to líbí.
  3. Každý díl osolte a potřete trochou vytvořené pasty. Nemusíte ji použít všechnu, zbytek přidáte později.
  4. Rozpalte pánev, nalijte olej a dejte osmahnout prsa ze všech stran, aby se zatáhla. Jakmile budou na povrchu z obou stran hezky opečená, vyndejte je z pánve, přidejte znovu trochu oleje a vsypte na pánev propláchnuté fazole.
  5. Přidejte zbytek pasty.
  6. Hned potom přidejte dvě lžíce rajčatového protlaku.
  7. Nakonec do pánve vraťte maso, podlijte trochou vody a nechte půl hodiny na mírném plamínku probublávat.
  8. Podávejte maso posypané čerstvým koriandrem a s trochou bílého jogurtu. Jako přílohu volte rýži nebo nějaký druh indického chleba (naan).
Reklama

Kuřecí prsa se žlutou kari pastou a fazolkami Foto:

Kuřecí prsa se žlutou kari pastou a fazolkami                                            Foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka IISeznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama