Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí prsa plněná olivami a sardelkami s kaparovým máslem

4 porce
do 30 minut
Kuřecí prsa plněná olivami a sardelkami s kaparovým máslem
Kuřecí prsa plněná olivami a sardelkami s kaparovým máslem Autor: isifa.com
Jemné kuřecí maso snese výraznější přísady. Co třeba kapary, olivy a sardelky?
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. V míse smíchejte olivy, sardelky, česnek, ricottu a polovinu petrželky. Dobře okořeňte černým pepřem.
  2. Ostrým nožem rozřízněte horizontálně kuřecí prsa, abyste dostali 8 tenkých filetů. Každý z nich lehce rozklepejte, třeba válečkem a ochuťte solí a pepřem.
  3. Na každý plátek masa naneste na jeden konec lžíci ricottové směsi a zarolujte maso tak, aby nádivku zcela uzavřelo vevnitř. Rolky přemístěte na připravený pekáč.
  4. Maso pokapejte olivovým olejem, případně ještě dochuťte a pečte 10–12 minut, dokud nebude zlatohnědé.
  5. V mise promíchejte změklé máslo s kapary, citronovou kůrou, zbývající petrželkou a dobře ochuťte černým pepřem.
  6. Kaparová máslo rozehřejte na střední teplotě, dokud se nerozpustí a nezačne hnědnout. Přelijte přes maso a hned podávejte.
Reklama

Kuřecí prsa plněná olivami a sardelkami s kaparovým máslem Foto: isifa.com

Kuřecí prsa plněná olivami a sardelkami s kaparovým máslem. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama