Suroviny
- máslo 2 lžíce
- kuřecí horní stehna s kůží, bez kosti 4 ks
- menší cibule 1 ks
- bílý vinný ocet 1 dl
- sůl a pepř
- snítka tymiánu
Postup přípravy
- Maso nejprve z obou stran trochu osolte.
- Potom ho opečte na másle nejprve kůží dolů dozlatova, potom otočte a nechte zatáhnout.
- Opečené maso vyndejte z pánve a ve výpeku nechte zesklovatět najemno nasekanou cibuli.
- K cibuli vraťte zpět maso kůží nahoru a vše zalijte bílým vinným octem.
- Do pánve přihoďte tymián, přiklopte pokličkou a nechte asi 10 minut dusit.
- Potom odklopte pokličku, tekutinu nechte zredukovat, dosolte, opepřete a podávejte s bramborem nebo třeba jenom s chlebem.