návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuře na vinném octu

Hodnoceno: 2x
2 porce
do 30 minut
Kuře na vinném octu
Autor: S vášní pro jídlo Kuře na vinném octu
Rychlá a jednoduchá jídla, která navíc chutí předčí leckteré pracnější chody, jsou prostě vděčná. Na jedno takové vám stačí jen pár základních surovin jako máslo, cibule, koření, maso a také ocet! Právě ten funguje v jídle na principu třeba jako víno, skvěle propojí chutě a maso díky němu parádně zkřehne.

Postup

  1. Maso nejprve z obou stran trochu osolte.
  2. Potom ho opečte na másle nejprve kůží dolů dozlatova, potom otočte a nechte zatáhnout.
  3. Opečené maso vyndejte z pánve a ve výpeku nechte zesklovatět najemno nasekanou cibuli. 
  4. K cibuli vraťte zpět maso kůží nahoru a vše zalijte bílým vinným octem.
  5. Do pánve přihoďte tymián, přiklopte pokličkou a nechte asi 10 minut dusit.
  6. Potom odklopte pokličku, tekutinu nechte zredukovat, dosolte, opepřete a podávejte s bramborem nebo třeba jenom s chlebem.

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: Hlavní jídla