Rychlá a jednoduchá jídla, která navíc chutí předčí leckteré pracnější chody, jsou prostě vděčná. Na jedno takové vám stačí jen pár základních surovin jako máslo, cibule, koření, maso a také ocet! Právě ten funguje v jídle na principu třeba jako víno, skvěle propojí chutě a maso díky němu parádně zkřehne.
Potom ho opečte na másle nejprve kůží dolů dozlatova, potom otočte a nechte zatáhnout.
Opečené maso vyndejte z pánve a ve výpeku nechte zesklovatět najemno nasekanou cibuli.
K cibuli vraťte zpět maso kůží nahoru a vše zalijte bílým vinným octem.
Do pánve přihoďte tymián, přiklopte pokličkou a nechte asi 10 minut dusit.
Potom odklopte pokličku, tekutinu nechte zredukovat, dosolte, opepřete a podávejte s bramborem nebo třeba jenom s chlebem.
Zdroj receptu
S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!