reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Krůtí rolky s rajčatovou omáčkou a salátem z pečených brambor
Autor: archiv Pražské řeznictví Krůtí rolky s rajčatovou omáčkou a salátem z pečených brambor

Krůtí rolky s rajčatovou omáčkou a salátem z pečených brambor

Hodnoceno: 0x
Skvělá večeře, kterou potěšíte chlapa i dámu na dietě :) Krůtí maso není příliš tučné a má velmi jemnou chuť, takže k němu skvěle pasuje chuťově zajímavá náplň.
do 1 hodiny
3 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Krůtí maso lehce rozklepejte. Osolte z obou stran.
  2. Sušená rajčata osušte a nakrájejte nadrobno. V misce promíchejte s ricottou a špetkou soli. Na maso položte pár listů špenátu a rozetřete na něj ricottovou náplň. Maso stočte do rolek a převažte provázkem.
  3. Troubu předehřejte na 170 °C. Rozpalte pánev a rolky ze všech stran opečte, aby se zatáhly. Vložte do trouby a pečte 30 minut.
  4. Brambory omyjte a nakrájejte na centimetrové plátky. Propláchněte ve studené vodě a osušte. V míse promíchejte s 1–2 lžícemi olivového oleje. Poté brambory rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, posolte.
  5. Upečené maso vyndejte, udržujte v teple a teplotu trouby zvyšte na 220 °C. Brambory vložte do trouby a pečte 25 minut dozlatova.
  6. Šalotku nakrájejte nadrobno. Na pánev nalijte lžíci oleje a šalotku orestujte dozlatova. Přidejte protlak, asi minutu promíchávejte. Zalijte vínem, přidejte rajčata, osolte, opepřete a povařte.
  7. Na talíř naservírujte omáčku, na ni položte rolku. Naservírujte na talíř brambory, přelijte lžící jogurtu, posypte nasekanou pažitkou, překrojenými olivami a rukolou.

Krůtí rolky s rajčatovou omáčkou a salátem z pečených brambor  Foto: Krůtí rolky s rajčatovou omáčkou a salátem z pečených brambor; foto: archiv Pražské řeznictví

reklama