Najděte si recept
Na co máte chuť?

Křenová pomazánka s červenou řepou
Velmi jednoduchý recept na pomazánku, která má nejen nevšední barvu, ale i chuť! Třeba vás inspiruje k přípravě rychlé večeře nebo pohoštění pro návštěvu.
do 1 hodiny
Článek
Vyberte si z nových receptů na výborné pomazánky
Receptů na pomazánky není nikdy dost. Oblíbená chuťovka může posloužit nejen jako pohoštění na večírek, ale i jako vydatná snídaně nebo lehká večeře. Servírujte s dobrým...
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve upečte červenou řepu: troubu předehřejte na cca 190 °C. Omytou, ale neloupanou řepu položte na kus alobalu a pokapejte balzamikovou redukcí, olivovým olejem a osolte.
- Řepu zabalte do alobalu a pečte v malé zapékací misce. Řepa je měkká po cca 30–40 minutách pečení.
- Po upečení a vystydnutí řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté ji smíchejte s křenovým sýrem a nasekanými vlašskými ořechy. Pomazánku dosolte a opepřete dle chuti.
Křenová pomazánka s červenou řepou; foto: Coolinářka
Coolinářka je COOL!
Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.
Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!
Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.