zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Křehké těsto
Autor: archiv TV Mňam Křehké těsto

Křehké těsto

Hodnoceno: 7x
Základ většiny koláčů a sladkých dobrot je těsto. Křehké těsto patří mezi to nejpoužívanější a také mezi to nejlehčí. Ukážeme vám, jak vytvořit lahodné křehké těsto, díky kterému budou vaše dobroty nepřekonatelné.
do 30 minut
1 koláč porce

Pusťe se do přípravy křehkého těsta podle našeho videoreceptu:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Křehké těsto

reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Postup

  1. Troubu vyhřejte na 180 °C.
  2. V míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte chladné máslo nakrájené na větší kostky. Prsty vše prohněťte a vytvořte drobenku. Přidejte vodu a opět vše prsty důkladně prohněťte, až vznikne hladké těsto.
  3. Těsto z mísy přemístěte na pomoučněnou plochu a rozválejte. Těsto přeneste do máslem vymazané formy a na několika místech propíchejte vidličkou.
  4. Na korpus dejte pečicí papír a luštěniny, aby se těsto během pečení nenafouklo. Pečte ve vyhřáté troubě cca 15 minut.

Připravte si báječné moučníky z křehkého těsta:

 

reklama