reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Koláč s jahodovým mascarpone
Autor: Pradobroty.cz Koláč s jahodovým mascarpone

Koláč s jahodovým mascarpone

Hodnoceno: 0x
Tento pečený koláč připomíná ovocný cheesecake. Základem je ale křehké linecké těsto a na něm najdete krémovitou náplň plnou ovoce. Pokud milujete jahody a cheesecaky nebo tvarožníky, pusťte se do něj, nebudete litovat.
nad 2 hodiny

reklama

Suroviny

Náplň:

reklama

Postup

  1. Těsto: Troubu rozpalte na 180 °C (horkovzduch na 160 °C).
  2. Povolené máslo utřete s cukrem a následně vmíchejte i vejce a vanilkový extrakt. Potom přisypejte mouku a vypracujte těsto podobné lineckému. Pokud bylo použito menší vejce, je možné, že se bude těsto drobit. Stačí k těstu přidat lžíci studené vody a zapracovat.
  3. Těsto vmačkejte do koláčové formy (27 cm v průměru) na dno i okraje, vyložte pečicím papírem, zasypejte fazolemi (nebo pečícími kameny) a dejte do vyhřáté trouby na 15 minut.
  4. Náplň: Jahody, půlku cukru a škrob rozmixujte dohladka.
  5. Vychlazené mascarpone vyšlehejte na nižší otáčky s druhou půlkou cukru a následně zašlehejte jahodovou směs.
  6. Předpečený korpus po 15 minutách z trouby vyndejte, odstraňte zátěž (fazole/kameny) a pečicí papír a případné bubliny propíchněte vidličkou. Na korpus nalijte náplň a koláč vraťte do trouby. Pečte dalších 30 minut. Poté by měla být náplň ztuhlá, ale stále by se měla lehce klepat.
  7. Koláč nechte asi dvě hodiny chladnout na mřížce a následně vložte aspoň na hodinu do lednice. Podávejte zdobené čerstvými jahodami.

Pradobroty Foto: Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

 

 

reklama

reklama