Suroviny
- králičí maso (kosti, odřezky a vnitřnosti)
- mrkev
- cibule
- řapíkatý celer
- pórek
- máslo
- hladká mouka
- smetana
- nové koření
- bobkový list
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Chlebové knedlíčky
- vejce 2 ks
- smetana
- toustový chléb (světlý)
- muškátový oříšek (čerstvě nastrouhaný)
- sůl
- pepř
- petrželka
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 7. dílu s tématem KRÁLÍK najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Králičí kosti a odřezky vhoďte do studené vody, přidejte kousky řapíkatého celeru, mrkev, kousek pórku a cibuli, dochuťte pár kuličkami nového koření, bobkovým listem, solí a pepřem a nechte asi hodinku vařit.
- Mezitím připravte knedlíčky. Dva žloutky a kapku smetany rozšlehejte. Světlý toastový chleba zbavte kůrky a nakrájejte na kostičky. Chléb zalijte žloutky a promíchejte, osolte a opepřete, ochuťte špetkou muškátového oříšku. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchávejte do směsi, přidejte také nasekanou petrželku. Z hmoty vytvarujte malé kulaté knedlíčky a uvařte ve vroucí osolené vodě, jsou-li vařené, vyplavou na povrch.
- Z králičího vývaru seberte vzniklou pěnu a přidejte do něj vnitřnosti z králíka – srdce, ledviny, játra...
- V jiném hrnci připravte základ na ragú – omáčku velouté. V hrnci rozpusťte máslo a přimíchejte hladkou mouku – stejně másla jako mouky. Připravte jíšku. Pokud vám jíška zbyde, můžete ji snadno uchovat na další použití v lednici.
- Králičí základ přeceďte a čistý vývar jemně zahustěte jíškou, kterou ve vývaru rozmixujte ručním šlehačem. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- Uvařenou zeleninu nakrájejte na kostičky, nakrájejte také uvařené maso.
- Zahuštěný vývar zalijte kapkou smetany a přidejte do něj nakrájenou zeleninu a maso a nasekanou pažitku.
- Podávejte s chlebovými knedlíčky.