návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Konfitovaný králík s pomerančovým chutney a lokšemi

Hodnoceno: 0x
4 porce
nad 2 hodiny
Konfitovaný králík s pomerančovým chutney
Autor: archiv Schneider uzeniny Konfitovaný králík s pomerančovým chutney
Králičí maso má tendenci k vysušení, proto se k němu často přidává slanina nebo kousek bůčku, který zaručí šťavnatost. Pokud navíc zvolíte úpravu konfitování, nebo-li pomalé vaření v tuku, bude maso krásně měkké a plné šťávy.

Postup

  1. Králičí stehna den předem bohatě nasolte, proložte snítkami tymiánu, zakryjte fólií a nechte odpočinout. Druhý den oklepejte přebytečnou sůl. Každé stehno pečlivě zabalte do plátků Schneider snídaňové slaniny. Rozehřejte troubu na 80 °C a v pekáči rozpusťte husí sádlo. Obalená stehna do rozpuštěného sádla opatrně zcela ponořte, přidejte i snítky tymiánu. Vraťte do trouby a nechte při 80 °C konfitovat asi 4–5 hodin, než budou stehna měkká.
  2. Na chutney si z pomerančů vykrájejte dužinu bez bílých blan. V rendlíku rozpusťte máslo, přidejte k němu cukr a brusinky. Nechte společně zkaramelizovat. Přidejte koření a bílé víno, které nechte vyvařit. Poté přidejte vykrájené pomeranče, jablečný mošt a svařte dohusta. Na závěr dochuťte solí a bílým mletým pepřem.
  3. Na jemném struhadle nastrouhejte vychladlé a oloupané brambory a smíchejte je s moukou a špetkou soli. Na sporáku rozpalte nejlépe litinovou pánev. Z těsta vyválejte placky o tloušťce asi 3 mm, které na pánvi nasucho opékejte z obou stran tak dlouho, až se budou tvořit puchýřky. Po opečení ihned potřete rozpuštěným husím sádlem a držte v teple. Pozor, s těstem je potřeba pracovat rychle. Při delším zpracování může začít řídnout.
  4. Před servírováním vyjměte opatrně měkká stehna z teplého sádla a nechte je pod grilem nebo v prudce rozpálené troubě opéct dozlatova. Servírujte s lokšemi a připraveným chutney.

Další recepty najdete na webu jaknavelkeveci.cz.