Michaela Smolová

Kokosoví ježci

Moje hodnocení
7x

Medové těsto, kakaová poleva a křupavý kokos vykouzlí dokonalou iluzi ježečků v zimním spánku. Efektní vzhled umně zakrývá supersnadnou přípravu, kterou zvládnou i děti.

1 porce
60 minut

Těsto

Poleva

Dokončení

Postup přípravy

  1. Ve středně velkém hrnci na mírném stupni zahřívejte za stálého míchání med, máslo a mléko, až se rozpustí. Pak odstavte a nechte trochu zchladnout.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C, hlubší plech vyložte pečicím papírem.
  3. K medové směsi prosejte mouku a cukr, vmíchejte prášek do pečiva a přidejte prošlehané vejce. Zlehka, ale důkladně promíchejte. Těsto vlijte do připraveného plechu a pečte zhruba 15–20 minut do zlatohnědé barvy. Čas pečení závisí na velikosti a výšce plechu – čím je plech větší a nižší, tím se těsto peče kratší dobu.
  4. Upečený korpus nechte zchladnout a pak ho rozkrájejte na stejně velké čtverečky nebo obdélníky.
  5. Na polevu rozehřejte v rendlíku mléko a máslo, až se zcela rozpustí. Vmíchejte cukr a kakao. Do hladké polevy vmíchejte rum podle chuti.
  6. Čtverečky či obdélníky namočte do kakaovo-rumové polevy, nechte okapat přebytečnou tekutinu a obalte je ve strouhaném kokosu. Skládejte je s rozestupy na mřížku a nechte ztuhnout a oschnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michaela Smolová

Téměř zapomenuté recepty Michaela Smolová

Většina kuchařek vzniká z touhy autorů podělit se o své oblíbené recepty. Michaela Smolová toužila uchovat pokrmy, které ji učily babičky, maminka i tchýně, které samy vařily nebo opatrovaly v ručně psaných sešitcích a na papírcích po svých babičkách a maminkách, které neustálým otáčením stránek a vytahováním ztrácely rohy i čitelnost. A protože je duší kronikářka, rozhodla se je sepsat pro příští generace ve formě moderní, roztříděné do sedmi kapitol a opatřené krásnými fotkami. Upéct si můžete chleby, vánoční cukroví a jiné dobroty, slavnostní dorty a zákusky i nedělní bábovku nebo sušenky. Úsměv vzbuzuje kapitola nápojů, likérů a zavařenin. Možná i vy tu objevíte některé, dávno ztracené recepty.

Vydalo nakladatelství Grada.


Přečtěte si také

Recepty