Kokosoví ježci
Zdroj: Téměř zapomenuté recepty
Kokosoví ježci
Zdroj:
Téměř zapomenuté recepty
Medové těsto, kakaová poleva a křupavý kokos vykouzlí dokonalou iluzi ježečků v zimním spánku. Efektní vzhled umně zakrývá supersnadnou přípravu, kterou zvládnou i děti.
Postup přípravy
-
Ve středně velkém hrnci na mírném stupni zahřívejte za stálého míchání med, máslo a mléko, až se rozpustí. Pak odstavte a nechte trochu zchladnout.
-
Troubu předehřejte na 180 °C, hlubší plech vyložte pečicím papírem.
-
K medové směsi prosejte mouku a cukr, vmíchejte prášek do pečiva a přidejte prošlehané vejce. Zlehka, ale důkladně promíchejte. Těsto vlijte do připraveného plechu a pečte zhruba 15–20 minut do zlatohnědé barvy. Čas pečení závisí na velikosti a výšce plechu – čím je plech větší a nižší, tím se těsto peče kratší dobu.
-
Upečený korpus nechte zchladnout a pak ho rozkrájejte na stejně velké čtverečky nebo obdélníky.
-
Na polevu rozehřejte v rendlíku mléko a máslo, až se zcela rozpustí. Vmíchejte cukr a kakao. Do hladké polevy vmíchejte rum podle chuti.
-
Čtverečky či obdélníky namočte do kakaovo-rumové polevy, nechte okapat přebytečnou tekutinu a obalte je ve strouhaném kokosu. Skládejte je s rozestupy na mřížku a nechte ztuhnout a oschnout.
Kokosoví ježci
Zdroj: Téměř zapomenuté recepty
Kokosoví ježci
Zdroj:
Téměř zapomenuté recepty