Suroviny
- kokosové mléko 2 x 400 ml
- zavařená rajčata 2 x 400 ml
- zázvor 2-3cm dlouhý kousek
- chilli 1–2 lžičky
- máslová dýně 1 ks (asi 1 kg)
- lilek 2 ks (asi 600 g)
- koriandr 1 hrst
- cizrna 400 g
- pasta miso 3 lžičky
- rýže
- sůl
- pepř
Dobře se skladuje, takže ho můžete přichystat větší várku najednou a uchovávat ho v ledničce až týden.
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180).
- Kokosové mléko, konzervovaná rajčata, nastrouhaný zázvor a chilli dejte do většího hrnce, přidejte špetku soli a pepře a přiveďte k varu.
- Mezitím oloupejte dýni a nakrájejte dužinu z dýně a lilky na malé kousky. Potom je přidejte do hrnce ke kokosu a rajčatům.
- Dejte směs asi na 30 minut do trouby, poté přidejte koriandr, cizrnu a miso a vraťte hrnec na dalších 30 minut zpět do trouby. Jídlo je hotové, když je dýně měkká.
- Kokosové kari podávejte s hnědou rýží. Zbytek můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě v ledničce nebo v mrazáku.
- Prima tip: Zeleninu můžete podle chuti obměňovat. Hodí se například květák, cuketa nebo batáty.