Suroviny
Při podávání
- jablka (na plátky) 1 ks
- hladkolistá petržel 4 snítky
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Plech vyložte pečicím papírem. Klobásky oddělte a rozložte je na plech. Pečte asi 30 minut (jednou je obraťte), dokud nebudou hezky hnědé.
- Mezitím dejte brambory, pastiňák a nakrájená jablka bez jádřinců do hrnce se slanou vodou. Přikryjte, uveďte do varu, snižte teplotu a na mírném ohni vařte 15 minut.
- Slijte vodu, ingredience nechte okapat a pak je vraťte zpět do hrnce a na minimální teplotě nechte 1 minutu oschnout. Přidejte mléko a máslo, vypněte plotnu a směs míchejte, dokud nevznikne hladká kaše.
- Ochuťte a vmíchejte muškátový oříšek. Podávejte s klobáskami a chutney.
- Na teflonové pánvi opékejte asi 1 minutu jablečné plátky dozlatova. Přidejte je na talíře a ozdobte snítkami petrželky.