Suroviny
- steaky z jehněčí kýty 4 ks
- lístky z čerstvého oregana 2 lžíce + trochu na ozdobu
- šťáva z 1 citronu
- Olivový olej 5 lžic
- bílé vino 100 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
- velké brambory 4 ks (celkem asi 800 g)
- Česnek 4 stroužky
- Cibule 2 ks
- sýr pecorino nebo feta 100 g
- Bobkový list 4 ks
Článek
13 skvělých receptů s jehněčím masem
Jehněčí maso je právě teď v nejlepší formě. V posledních letech se toto vynikající "jarní" maso dostává stále více do popředí i v nabídce českých restaurací a není důvod,...
Postup přípravy
- Plátky masa dejte do ploché misky. Oregano, citronovou šťávu, 2 lžíce oleje a víno smíchejte v šálku, osolte a opepřete. Touto směsí přelijte plátky masa v misce, obalte je v marinádě z obou stran a misku zakryjte fólií. Nechte marinovat ideálně přes noc nebo alespoň pár hodin.
- Druhý den si připravte čtyři listy pečicího papíru. Brambory oloupejte, nakrájejte na silnější plátky a promíchejte je s trochou oleje, soli a oregana. Na střed každého listu papíru rozdělte brambory, na ně dejte plátek masa, posypte ho plátky česneku, kolečky cibule, kostičkami sýra, na každý položte bobkový list a zalijte troškou marinády tak, aby nevytékala ven z papíru.
- U každého papíru zvedněte cípy, stáhněte je k sobě, svažte je nahoře jako měšec a ty vyrovnejte do pekáče. Pečte 2 hodiny v troubě rozpálené na 160 °C. Balíčky přendejte na talíře, opatrně uvolněte provázek a ihned podávejte, aby si každý otevřel svůj balíček sám.