Suroviny
- mleté vepřové maso 500 g
- hřiby 200 g
- tvrdý sýr (tučnější) 150 g
- hrubá mouka 1-2 lžíce
- mléko 150 ml
- sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
- vejce (našlehaná) 2-3 ks
- strouhanka
- olej (na smažení)
- brambory (malé) 1 kg
- pažitka (na brambůrky)
- máslo
Postup přípravy
- Hříbky očistěte a nasekejte najemno. V míse smíchejte mleté maso, nastrouhaný sýr, hříbky, mouku a mléko. Osolte, opepřete a vše dobře zpracujte.
- Do hrnce dejte vařit brambůrky, neloupejte je, jen je dobře omyjte.
- Z masové směsi tvarujte malé bochánky, ty postupně obalte ve vejci a pak ve strouhance. Před smažením udělejte uprostřed každého bochánku malý důlek, zabráníte tím jeho možnému nafouknutí.
- Hotové brambůrky sceďte, rozkrojte na půlky, přidejte kousek másla a dejte je stranou. Nakrájejte pažitku.
- V hluboké pánvi rozpalte větší množství oleje a karbanátky v něm osmažte dozlatova.
- Karbanátky podávejte s máslovými brambůrkami posypané pažitkou.