Když se houbová sezóna pěkně rozjede, hodí se inpirace, jak s přebytkem čerstvých hub naložit. Nemusíte jíst pořád dokola smaženici, klidně si dopřejte třeba oblíbené karbanátky. Jen k masu přimíchejte houby, uvidíte, že výsledek je překvapivě lahodný!
Hříbky očistěte a nasekejte najemno. V míse smíchejte mleté maso, nastrouhaný sýr, hříbky, mouku a mléko. Osolte, opepřete a vše dobře zpracujte.
Do hrnce dejte vařit brambůrky, neloupejte je, jen je dobře omyjte.
Z masové směsi tvarujte malé bochánky, ty postupně obalte ve vejci a pak ve strouhance. Před smažením udělejte uprostřed každého bochánku malý důlek, zabráníte tím jeho možnému nafouknutí.
Hotové brambůrky sceďte, rozkrojte na půlky, přidejte kousek másla a dejte je stranou. Nakrájejte pažitku.
V hluboké pánvi rozpalte větší množství oleje a karbanátky v něm osmažte dozlatova.
Karbanátky podávejte s máslovými brambůrkami posypané pažitkou.