reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Karbanátky s houbami
Autor: Když vaří táta Karbanátky s houbami

Karbanátky s houbami

Hodnoceno: 2x
Když se houbová sezóna pěkně rozjede, hodí se inpirace, jak s přebytkem čerstvých hub naložit. Nemusíte jíst pořád dokola smaženici, klidně si dopřejte třeba oblíbené karbanátky. Jen k masu přimíchejte houby, uvidíte, že výsledek je překvapivě lahodný!
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Hříbky očistěte a nasekejte najemno. V míse smíchejte mleté maso, nastrouhaný sýr, hříbky, mouku a mléko. Osolte, opepřete a vše dobře zpracujte.
  2. Do hrnce dejte vařit brambůrky, neloupejte je, jen je dobře omyjte.
  3. Z masové směsi tvarujte malé bochánky, ty postupně obalte ve vejci a pak ve strouhance. Před smažením udělejte uprostřed každého bochánku malý důlek, zabráníte tím jeho možnému nafouknutí.
  4. Hotové brambůrky sceďte, rozkrojte na půlky, přidejte kousek másla a dejte je stranou. Nakrájejte pažitku.
  5. V hluboké pánvi rozpalte větší množství oleje a karbanátky v něm osmažte dozlatova.
  6. Karbanátky podávejte s máslovými brambůrkami posypané pažitkou.

Když vaří tátaKdyž vaří táta

Martina Polačka můžete znát z televizního pořadu Když vaří táta. Ve stejnojmenné kuchařce najdete více než sto jednoduchých a vyzkoušených receptů, které se hodí pro všechny příležitosti.

 

A co víc, Martina baví vařit s dětmi. Objevte spolu s ním vášeň ke gastronomii nejen ve svém, ale i v dětském srdci. Vařte, a hlavně se u toho bavte!

reklama