zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Kapustnica
Spouštím video za 5s.

Kapustnica

Hodnoceno: 0x
Polévku doporučujeme uvařit den předem, kapustnica je nejlepší druhý den, když se rozleží. To má teprve ten správný říz.
do 1,5 hodiny
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Kyselé zelí propláchněte v cedníku vodou, je-li příliš kyselé, a dejte ho do velkého hrnce. Spolu s nasekanými uzenými žebírky. Ty si nechte nasekat už u řezníka, tak aby se vešla pohodlně do hrnce. Zalijte vodou, aby vše bylo ponořené, a přidejte nahrubo pokrájený špek, sušené houby, švestky, koření. Přiveďte k varu a vařte, dokud maso neodpadává od kostí. Je-li třeba, dolijte během vaření vodu. Když je maso měkké, vyberte žebírka z hrnce, maso oberte a vraťte do polévky.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte ji na sádle dorůžova. Poprašte paprikou a jakmile se rozvoní – trvá to jen chvíli – přidejte ji s cibulí do polévky. Nakonec přidejte i na kolečka nakrájenou klobásu a prolisovaný česnek. Povařte ještě 2–3 minuty, ochutnejte, a je-li třeba, dochuťte a podávejte s kysanou smetanou, chlebem a pálivou paprikou. Každý si ji doostří podle svého.

Kapustnica Foto:

Kapustnica, foto: Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu