návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kapustnica

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Kapustnica
Spouštím video za 5s.
Polévku doporučujeme uvařit den předem, kapustnica je nejlepší druhý den, když se rozleží. To má teprve ten správný říz.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Kyselé zelí propláchněte v cedníku vodou, je-li příliš kyselé, a dejte ho do velkého hrnce. Spolu s nasekanými uzenými žebírky. Ty si nechte nasekat už u řezníka, tak aby se vešla pohodlně do hrnce. Zalijte vodou, aby vše bylo ponořené, a přidejte nahrubo pokrájený špek, sušené houby, švestky, koření. Přiveďte k varu a vařte, dokud maso neodpadává od kostí. Je-li třeba, dolijte během vaření vodu. Když je maso měkké, vyberte žebírka z hrnce, maso oberte a vraťte do polévky.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte ji na sádle dorůžova. Poprašte paprikou a jakmile se rozvoní – trvá to jen chvíli – přidejte ji s cibulí do polévky. Nakonec přidejte i na kolečka nakrájenou klobásu a prolisovaný česnek. Povařte ještě 2–3 minuty, ochutnejte, a je-li třeba, dochuťte a podávejte s kysanou smetanou, chlebem a pálivou paprikou. Každý si ji doostří podle svého.

Kapustnica Foto:

Kapustnica, foto: Karolína, domácí kuchařka

Sledujte celou epizodu