zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem
Spouštím video za 5s.

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem

Hodnoceno: 0x
Tímto receptem vás Zdeněk Pohlreich přesvědčí, že zvěřina je vhodná i k venkovnímu grilování. Nakonec... naši dávní předci ulovené maso také připravovali venku na ohni :) My pro vás máme ale mnohem sofistikovanjší způsob přípravy. S výtečnou omáčkou Chimichurri a fantastickým salátem z brambor.
do 1 hodiny
4 porce

Při přípravě postupujte podle videoreceptů:

Omáčka Chimichurri:

Bramborový salát:

reklama

Postup

  1. Do rozpáleného rendlíku kápneme olivový olej, přidáme nasekané stroužky česneku a nasekanou cibuli. Necháme podusit. Mezitím si nakrájíme bylinky – mátu, petrželku, oregano, tymián a bazalku. Bylinky vhodíme do mísy, zakápneme citronovou a limetovou šťávou, dochutíme solí a pepřem. Přidáme pár kapek červeného vinného octa a jablečného octa. Na závěr do bylinek vmícháme podušený česnek s cibulkou, promícháme a chimichurri necháme odležet.
  2. Kančí krkovičku rozkrojíme na půl, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rošt grilu potřeme kůží ze špeku a maso necháme ze všech stran zatáhnout. Pak ztlumíme oheň a necháme kančí takových 10 - 15 minut pomalu grilovat. Hotové maso necháme chvíli odpočinout, poté ho nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou chimichurri a bramborovým salátem.
  3. Na salát si v pánvi na másle orestujeme nasekanou cibuli. Zasypeme 2 lžícemi třtinového cukru a jakmile se cukr rozpustí, zalijeme troškou červeného vinného octa a necháme vyvařit. Do mísy nakrájíme uvařené brambory, okurky, přidáme trochu červeného vinného octa, nasekaný estragon, pár lžic hrubozrnné hořčice a cibulovou směs, vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a navrch přisypeme pár lístků polníčku a nasekanou pažitku.

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem , Foto: Marek Dienstl

reklama