Forma na koláč o průměru 24 cm
- Vejce 2 ks
- hladká mouka 3/4 hrnku
- Kakao 1/4 hrnku
- Cukr 1/2 hrnku
- Mléko 1 a 1/4 hrnku
- plná hrst vypeckovaných višní
- Máslo
Článek
16x třešně s višněmi
Už jste se pustili do pečení s třešněmi a višněmi? Ne? Tak hurá do toho! :)
Postup přípravy
- Na těsto prošlehejte v hluboké míse všechny ingredience kromě posledních dvou, aby vzniklo řídké těsto.
- Koláčovou formu vymažte máslem (pokud máte s odklápěcím dnem, doporučujeme celou vyložit pečicím papírem) a na dno rozprostřete višně.
- Ty pak ve formě zalijte těstem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu.
- Nechte vychladnout a před krájením ideálně ještě vychlaďte v lednici.