Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kakaový clafoutis s višněmi

do 1,5 hodiny
Kakaový clafoutis s višněmi
Kakaový clafoutis s višněmi Autor: S vášní pro jídlo
Klasický clafoutis je francouzský dezert připomínající pudinkové těsto, ve kterém jsou zapečené šťavnaté třešně. Tato "hříšnější" kakaová verze obsahuje místo třešní višně, což rozhodně stojí za zkoušku!
Reklama

Článek

Rychlá hrníčková bublanina Foto:

16x třešně s višněmi

Už jste se pustili do pečení s třešněmi a višněmi? Ne? Tak hurá do toho! :)

Suroviny

Forma na koláč o průměru 24 cm:

Reklama

Postup

  1. Na těsto prošlehejte v hluboké míse všechny ingredience kromě posledních dvou, aby vzniklo řídké těsto.
  2. Koláčovou formu vymažte máslem (pokud máte s odklápěcím dnem, doporučujeme celou vyložit pečicím papírem) a na dno rozprostřete višně.
  3. Ty pak ve formě zalijte těstem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu.
  4. Nechte vychladnout a před krájením ideálně ještě vychlaďte v lednici.
Reklama

Kakaový clafoutis s višněmi Foto: Kakaový clafoutis s višněmi Foto: Kakaový clafoutis s višněmi, Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama