Suroviny
- hladká mouka 1,5 hrnku
- prášek do pečiva 1 pytlíček
- selský jogurt 1 hrnek
- cukr 3/4 hrnku
- vejce 2 ks
- nastrouhaná kůra ze dvou krvavých pomerančů
- šťáva z krvavých pomerančů 1/4 hrnku
- olej 1/2 hrnku
- strouhanka na vysypání formy
Poleva
- šťáva z půlky krvavého pomeranče
- pár kapek vody z pomerančových květů (nemusí být)
- moučkový cukr 4 vrchovaté lžíce
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, přimíchejte jogurt, cukr a potom vejce.
- Do těsta zamíchejte pomerančovou kůru, šťávu a nakonec olej.
- Formu vymažte trochou oleje a vysypte strouhankou.
- Potom do ní nalijte těsto a pečte v troubě na přibližně 50 minut. Bábovka je upečená, když po zapíchnutí špejle do těsta z něj vyjde čistá.
- Bábovku nechte vychladnout a mezitím si připravte polevu.
- Na polevu promíchejte pomerančovou šťávu s cukrem a vodou z pomerančových květů, aby vznikla hustá poleva.
- Tu potom nalijte na vychladlou bábovku a nechte zatuhnout.