návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Jogurtová bábovka s krvavými pomeranči

do 1 hodiny
Jogurtová bábovka s krvavými pomeranči
Autor: S vášní pro jídlo Jogurtová bábovka s krvavými pomeranči
Citrusy v dezertech jsou fantastické, ale nemusíte je přidávat pouze do klasických koláčů. Velmi vhodná je i bábovka, kterou všichni dobře známe. Právě krvavými pomeranči můžete ovonět nejen těsto, ale i připravovanou polevu. :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, přimíchejte jogurt, cukr a potom vejce.
  3. Do těsta zamíchejte pomerančovou kůru, šťávu a nakonec olej.
  4. Formu vymažte trochou oleje a vysypte strouhankou. 
  5. Potom do ní nalijte těsto a pečte v troubě na přibližně 50 minut. Bábovka je upečená, když po zapíchnutí špejle do těsta z něj vyjde čistá.
  6. Bábovku nechte vychladnout a mezitím si připravte polevu.
  7. Na polevu promíchejte pomerančovou šťávu s cukrem a vodou z pomerančových květů, aby vznikla hustá poleva.
  8. Tu potom nalijte na vychladlou bábovku a nechte zatuhnout.
Reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: Sladké , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama