Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
archiv Ossegg
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Jelení ossobuco s pivní omáčkou, bramborovými knedlíky s perníkem, brusinkami a jeřabinami

Jelení ossobuco s pivní omáčkou

Jelení ossobuco s pivní omáčkou Zdroj: archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald

  • Zavřít
Jelení ossobuco s pivní omáčkou

Jelení ossobuco s pivní omáčkou Zdroj: archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald

Moje hodnocení
33x

Ossobuco je kus masa s morkovou kostí, která mu dává výtečnou chuť. Klasicky se připravuje z telecího masa, ale pokud chcete vyzkoušet něco speciálního, vsaďte na recept ze zvěřiny podle postupu šéfkuchaře Lukáše Holého z pivovarnické restaurace Ossegg.

4 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Ossobuco

  • jelení maso (jelení kolínko) 4 plátky
  • olivový olej
  • drcený jalovec
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Pivní omáčka

  • máslo 125 g
  • šalotka 8 ks
  • zelenina (směs kořenové ) 250 g
  • cukr 80 g
  • výpek z masa
  • černé pivo (Ossegg) 500 ml
  • vývar (masový či zeleninový ) 100 ml
  • česnek 2 stroužky
  • tymián 4 lžičky
  • rozmarýn 2 lžičky
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Bramborové knedlíky

  • brambory (vařené ) 700 g
  • hrubá mouka 200 g
  • vejce 1 ks
  • strouhaný perník 100 g
  • slunečnicový olej 50 ml
  • sůl

Brusinky

  • sušené brusinky 100 g
  • červené víno 100 ml
  • cukr 30 g
  • badyán 1 hvězdička
  • celá skořice 1 svitek

Jeřabiny

  • nakládané jeřabiny (ve sladkokyselém nálevu)
  • pálenka (pivovice Svach na naložení)

Máslová zelenina

  • zelenina (kořenová (mrkev, celer, petržel)) 200 g
  • máslo
Perfektní recepty na úpravu zvěřiny

Perfektní recepty na úpravu zvěřiny

Postup přípravy

  1. Jelení ossobuco: Vytvořte marinádu ze směsi koření, pepře, soli, drceného jalovce a oleje. Směs pečlivě vmasírujte do masa a nechte marinovat alespoň 12 hodin. Pro podávání maso zprudka opečte na oleji na rozehřáté pánvi.
  2. Pivní omáčka: Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, šalotku nakrájejte najemno. Na másle opečte zeleninu, přidejte šalotku. Když je vše dozlatova opečené, přidejte výpek z masa, poté zalijte černým pivem a vývarem, přidejte drcený česnek a bylinky a vařte na mírném ohni alespoň 20 minut.
  3. Do připraveného základu omáčky vložte na pánvi opečené maso a při nízké teplotě duste doměkka. Potom maso vyjměte a pivní omáčku propasírujte a dále svařte na požadovanou hustotu. Když máte svařeno, přidejte vychlazené máslo, sundejte ze sporáku a máslo zašlehejte. Hotovou pivní omáčku ještě dochuťte solí.
  4. Bramborové knedlíky s perníkem: Z uvařených brambor, mouky, vejce a soli vypracujte těsto. To pak vyválejte do tenkého plátu, potřete štětcem připravenou směsí oleje a najemno nastrouhaného perníku. Těsto zarolujte a upravte do tvaru knedlíku. Knedlíky vařte v páře 28 minut. Po uvaření knedlíky potřete máslem nebo sádlem, krájejte a servírujte
  5. Brusinky: Sušené brusinky vařte ve víně s cukrem a kořením na mírném ohni alespoň 10 minut, potom brusinky s kořením sceďte a zbylou šťávu svařte na polovinu. Nakonec do šťávy vraťte povařené brusinky.
  6. Jeřabiny: Nakládané jeřabiny marinujte několik dnů v alkoholu.
  7. Máslová kořenová zelenina: Zeleninu nakrájejte na malé kostičky a orestujte na pánvi na másle na skus a dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírování: Plátek ossobuco zdobte na talíři máslovou kořenovou zeleninou, přidejte brusinky a jeřabiny a spolu s perníkovými knedlíky přelijte pivní omáčkou.

Skvělé jídlo a pivo můžete ochutnat v pivovarské restauraci OSSEGG v Praze na Vinohradech, Římská 45. Budete-li mít čas a chuť, požádejte sládka a domluvte si prohlídku minipivovaru.

Více info na praha.ossegg.com

Ossegg: Velkorysá pivnice se šmrncovní českou kuchyní láká k návštěvě
Kam za jídlem

Ossegg: Velkorysá pivnice se šmrncovní českou kuchyní láká k návštěvě

Zdroj receptu

archiv Ossegg

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky koření jeřáb maso sůl omáčka Praha máslo pánev perník brusnice brusinka kořenová zelenina

Návrhy pro vás

Briošky s jablky a červeným rybízem – nadýchaný moučník, který zaujme vzhledem i chutí Sladké

Briošky s jablky a červeným rybízem – nadýchaný moučník, který zaujme vzhledem i chutí

Sýrový chlebíček s olivami a uzeným masem – originální chuťovka nebo příloha k jednoduchým pomazánkám Předkrmy a chuťovky

Sýrový chlebíček s olivami a uzeným masem – originální chuťovka nebo příloha k jednoduchým pomazánkám

Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech Sladké

Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Hovězí guláš na černém pivu s lesními houbami – chuť podzimu na talíři Maso

Hovězí guláš na černém pivu s lesními houbami – chuť podzimu na talíři

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano Recepty

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři Maso

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka


Přečtěte si také

Sladké
Briošky s jablky a červeným rybízem – nadýchaný moučník, který zaujme vzhledem i chutí

Briošky s jablky a červeným rybízem – nadýchaný moučník, který zaujme vzhledem i chutí

Prostřeno!
Prostřeno: Cheesecake s malinovým coulis podle Ivana

Prostřeno: Cheesecake s malinovým coulis podle Ivana

Prostřeno!
Prostřeno: Caesar salát s kuřecím masem

Prostřeno: Caesar salát s kuřecím masem

Prostřeno!
Prostřeno: Celerový krém s parmazánovými krutony

Prostřeno: Celerový krém s parmazánovými krutony

Prostřeno!
Prostřeno: Chilli con carne s domácí bagetou

Prostřeno: Chilli con carne s domácí bagetou

Předkrmy a chuťovky
Sýrový chlebíček s olivami a uzeným masem – originální chuťovka nebo příloha k jednoduchým pomazánkám

Sýrový chlebíček s olivami a uzeným masem – originální chuťovka nebo příloha k jednoduchým pomazánkám

Novinky
Lanýže – vzácný poklad pod zemí: jak se hledají a proč stojí tisíce eur za kilo

Lanýže – vzácný poklad pod zemí: jak se hledají a proč stojí tisíce eur za kilo

Soutěžící
Ivan Straka by výhru investoval do Bitcoinu

Ivan Straka by výhru investoval do Bitcoinu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Briošky s jablky a červeným rybízem – nadýchaný moučník, který zaujme vzhledem i chutí

Briošky s jablky a červeným rybízem – nadýchaný moučník, který zaujme vzhledem i chutí

Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech Sladké

Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu Sladké

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Maso
Hovězí guláš na černém pivu s lesními houbami – chuť podzimu na talíři

Hovězí guláš na černém pivu s lesními houbami – chuť podzimu na talíři

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři Maso

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Přílohy
Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano Recepty

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní Recepty

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Polévky
Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů Polévky

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Předkrmy a chuťovky
Sýrový chlebíček s olivami a uzeným masem – originální chuťovka nebo příloha k jednoduchým pomazánkám

Sýrový chlebíček s olivami a uzeným masem – originální chuťovka nebo příloha k jednoduchým pomazánkám

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením Předkrmy a chuťovky

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Předkrmy a chuťovky
Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda Vegetariánské

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Sladké
Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech

Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu Sladké

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Sledujte debatu mladých politiků: Přijdou Činčila, Knedlhans či Gregor. Jak řešit krizi bydlení? ANKETA: Jak zajistit dostupné bydlení? Hlasujte, kdo z mladých kandidátů exceloval v debatě Silný vítr, blesky i strašidelný hukot: Ve Vysokém Mýtě úřadoval downburst

prima-zeny

Zrádkyně si nevěří, chtějí proti sobě taktizovat. Daniela Brzobohatá má spadeno na Sáru Druhá řada Zrádců odstartovala. Diváky si získala Věra i vrchní komisařka Mia Zrádci se s bijcem nemazali: Kincl končí. Měl mě poslouchat, rýpla si jeho manželka

prima-zoom

Našli jsme důkaz o životě na Marsu? Zemřel Robert Redford. Talentovanému herci s okouzlujícím úsměvem bylo 89 let Kde se ukrývají miliony tun zlata? Jedno místo na Zemi zůstává nevytěžené

prima-fresh

Briošky s jablky a červeným rybízem – nadýchaný moučník, který zaujme vzhledem i chutí Sýrový chlebíček s olivami a uzeným masem – originální chuťovka nebo příloha k jednoduchým pomazánkám Lanýže – vzácný poklad pod zemí: jak se hledají a proč stojí tisíce eur za kilo

prima-cool

Netflix vytahuje další skutečné monstrum Opustil nás legendární Robert Redford, herecké ikoně bylo 89 let „Hříšníci“ prohráli. 100 tisíc korun si z Prahy odvezli jejich soupeři

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Vzácné bledule: Jaké druhy u nás rostou a jak je pěstovat na zahradě? Objevte kouzlo českého podzimu: Tradiční zelenina a ovoce pro vaše zdraví! Těšte se! Po deštivých dnech přijde slunečný víkend s letními teplotami

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.