Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
archiv Ossegg
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Jelení ossobuco s pivní omáčkou, bramborovými knedlíky s perníkem, brusinkami a jeřabinami

Jelení ossobuco s pivní omáčkou

Jelení ossobuco s pivní omáčkou Zdroj: archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald

  • Zavřít
Jelení ossobuco s pivní omáčkou

Jelení ossobuco s pivní omáčkou Zdroj: archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald

Moje hodnocení
40x

Ossobuco je kus masa s morkovou kostí, která mu dává výtečnou chuť. Klasicky se připravuje z telecího masa, ale pokud chcete vyzkoušet něco speciálního, vsaďte na recept ze zvěřiny podle postupu šéfkuchaře Lukáše Holého z pivovarnické restaurace Ossegg.

4 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Ossobuco

  • jelení maso (jelení kolínko) 4 plátky
  • olivový olej
  • drcený jalovec
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Pivní omáčka

  • máslo 125 g
  • šalotka 8 ks
  • zelenina (směs kořenové ) 250 g
  • cukr 80 g
  • výpek z masa
  • černé pivo (Ossegg) 500 ml
  • vývar (masový či zeleninový ) 100 ml
  • česnek 2 stroužky
  • tymián 4 lžičky
  • rozmarýn 2 lžičky
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Bramborové knedlíky

  • brambory (vařené ) 700 g
  • hrubá mouka 200 g
  • vejce 1 ks
  • strouhaný perník 100 g
  • slunečnicový olej 50 ml
  • sůl

Brusinky

  • sušené brusinky 100 g
  • červené víno 100 ml
  • cukr 30 g
  • badyán 1 hvězdička
  • celá skořice 1 svitek

Jeřabiny

  • nakládané jeřabiny (ve sladkokyselém nálevu)
  • pálenka (pivovice Svach na naložení)

Máslová zelenina

  • zelenina (kořenová (mrkev, celer, petržel)) 200 g
  • máslo
Perfektní recepty na úpravu zvěřiny

Perfektní recepty na úpravu zvěřiny

Postup přípravy

  1. Jelení ossobuco: Vytvořte marinádu ze směsi koření, pepře, soli, drceného jalovce a oleje. Směs pečlivě vmasírujte do masa a nechte marinovat alespoň 12 hodin. Pro podávání maso zprudka opečte na oleji na rozehřáté pánvi.
  2. Pivní omáčka: Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, šalotku nakrájejte najemno. Na másle opečte zeleninu, přidejte šalotku. Když je vše dozlatova opečené, přidejte výpek z masa, poté zalijte černým pivem a vývarem, přidejte drcený česnek a bylinky a vařte na mírném ohni alespoň 20 minut.
  3. Do připraveného základu omáčky vložte na pánvi opečené maso a při nízké teplotě duste doměkka. Potom maso vyjměte a pivní omáčku propasírujte a dále svařte na požadovanou hustotu. Když máte svařeno, přidejte vychlazené máslo, sundejte ze sporáku a máslo zašlehejte. Hotovou pivní omáčku ještě dochuťte solí.
  4. Bramborové knedlíky s perníkem: Z uvařených brambor, mouky, vejce a soli vypracujte těsto. To pak vyválejte do tenkého plátu, potřete štětcem připravenou směsí oleje a najemno nastrouhaného perníku. Těsto zarolujte a upravte do tvaru knedlíku. Knedlíky vařte v páře 28 minut. Po uvaření knedlíky potřete máslem nebo sádlem, krájejte a servírujte
  5. Brusinky: Sušené brusinky vařte ve víně s cukrem a kořením na mírném ohni alespoň 10 minut, potom brusinky s kořením sceďte a zbylou šťávu svařte na polovinu. Nakonec do šťávy vraťte povařené brusinky.
  6. Jeřabiny: Nakládané jeřabiny marinujte několik dnů v alkoholu.
  7. Máslová kořenová zelenina: Zeleninu nakrájejte na malé kostičky a orestujte na pánvi na másle na skus a dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírování: Plátek ossobuco zdobte na talíři máslovou kořenovou zeleninou, přidejte brusinky a jeřabiny a spolu s perníkovými knedlíky přelijte pivní omáčkou.

Skvělé jídlo a pivo můžete ochutnat v pivovarské restauraci OSSEGG v Praze na Vinohradech, Římská 45. Budete-li mít čas a chuť, požádejte sládka a domluvte si prohlídku minipivovaru.

Více info na praha.ossegg.com

Ossegg: Velkorysá pivnice se šmrncovní českou kuchyní láká k návštěvě
Kam za jídlem

Ossegg: Velkorysá pivnice se šmrncovní českou kuchyní láká k návštěvě

Zdroj receptu

archiv Ossegg

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky koření jeřáb maso sůl omáčka Praha máslo pánev perník brusnice brusinka kořenová zelenina

Návrhy pro vás

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně  Maso

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti Sladké

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky Nápoje

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí Maso

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society Sladké

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek


Přečtěte si také

Maso
Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Prostřeno!
Prostřeno: Cibulové smaženky

Prostřeno: Cibulové smaženky

Prostřeno!
Prostřeno: Česnečka s chlebovými krutony

Prostřeno: Česnečka s chlebovými krutony

Prostřeno!
Prostřeno: Špenátové lasagne se speciálním bešamelem

Prostřeno: Špenátové lasagne se speciálním bešamelem

Prostřeno!
Prostřeno: Vafle s překvapením podle Ondry

Prostřeno: Vafle s překvapením podle Ondry

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Sladké
Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Soutěže Prostřeno!
Soutěžte s Prostřeno! o čistící prostředky pro voňavou domácnost (17. - 20. 11. 2025)

Soutěžte s Prostřeno! o čistící prostředky pro voňavou domácnost (17. - 20. 11. 2025)

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Sladké
Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society Sladké

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Maso
Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí Maso

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem Maso

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Nápoje
Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku Nápoje

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

ON-LINE: Národní třídu rozezněla tradiční Modlitba pro Martu. Poprvé ji zazpíval muž Sevřelo se mi srdce, vzpomíná Kubišová na vystoupení z balkonu. Pokřtila poslední desku Děsivé záběry: Autobus se v Ekvádoru skutálel z kopce, zahynulo nejméně 12 lidí

prima-zeny

Novopečený tatínek Ondřej Rychlý se učí uznávat chyby. Z natáčení ve vězení měl depresi Ondřej opustil Zrádce. Videomaker se obětoval za Aničku a dal jí kartu života Lékař, který držel v rukou srdce: Příběh doktora Horna inspiroval seriál

prima-zoom

Opravdu Lizzie Borden vraždila sekerou? Co se bude dít, když Velkou Británii zasáhne atomová bomba? Ve čtyřech ponorkách se otevřou tajné dopisy Nejstarší archiv na světě je ve Vatikánu. Jeho největší tajemství nesměl odhalit ani Dan Brown

prima-fresh

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

prima-cool

Kdo zastavil Vetřelce 5? Chce se vrátit jako Edward do Stmívání? Robert Pattinson odpověděl připojený na detektor lži Největší film roku 2026: Nové fotky z Nolanovy Odyssey ukazují armádu i trójského koně

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Vyrobte si adventní věnec včas. Advent letos začíná už 30. listopadu! Jak na rychlení hvězdníku, aby kvetl na Vánoce? Babičky mu říkaly amarylka Tradiční dekorace z jablek nás provedou od podzimu do Vánoc

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.