Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
archiv Ossegg
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Jelení ossobuco s pivní omáčkou, bramborovými knedlíky s perníkem, brusinkami a jeřabinami

Jelení ossobuco s pivní omáčkou

Jelení ossobuco s pivní omáčkou Zdroj: archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald

  • Zavřít
Jelení ossobuco s pivní omáčkou

Jelení ossobuco s pivní omáčkou Zdroj: archiv Ossegg / Mikuláš Gottwald

Moje hodnocení
38x

Ossobuco je kus masa s morkovou kostí, která mu dává výtečnou chuť. Klasicky se připravuje z telecího masa, ale pokud chcete vyzkoušet něco speciálního, vsaďte na recept ze zvěřiny podle postupu šéfkuchaře Lukáše Holého z pivovarnické restaurace Ossegg.

4 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Ossobuco

  • jelení maso (jelení kolínko) 4 plátky
  • olivový olej
  • drcený jalovec
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Pivní omáčka

  • máslo 125 g
  • šalotka 8 ks
  • zelenina (směs kořenové ) 250 g
  • cukr 80 g
  • výpek z masa
  • černé pivo (Ossegg) 500 ml
  • vývar (masový či zeleninový ) 100 ml
  • česnek 2 stroužky
  • tymián 4 lžičky
  • rozmarýn 2 lžičky
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Bramborové knedlíky

  • brambory (vařené ) 700 g
  • hrubá mouka 200 g
  • vejce 1 ks
  • strouhaný perník 100 g
  • slunečnicový olej 50 ml
  • sůl

Brusinky

  • sušené brusinky 100 g
  • červené víno 100 ml
  • cukr 30 g
  • badyán 1 hvězdička
  • celá skořice 1 svitek

Jeřabiny

  • nakládané jeřabiny (ve sladkokyselém nálevu)
  • pálenka (pivovice Svach na naložení)

Máslová zelenina

  • zelenina (kořenová (mrkev, celer, petržel)) 200 g
  • máslo
Perfektní recepty na úpravu zvěřiny

Perfektní recepty na úpravu zvěřiny

Postup přípravy

  1. Jelení ossobuco: Vytvořte marinádu ze směsi koření, pepře, soli, drceného jalovce a oleje. Směs pečlivě vmasírujte do masa a nechte marinovat alespoň 12 hodin. Pro podávání maso zprudka opečte na oleji na rozehřáté pánvi.
  2. Pivní omáčka: Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, šalotku nakrájejte najemno. Na másle opečte zeleninu, přidejte šalotku. Když je vše dozlatova opečené, přidejte výpek z masa, poté zalijte černým pivem a vývarem, přidejte drcený česnek a bylinky a vařte na mírném ohni alespoň 20 minut.
  3. Do připraveného základu omáčky vložte na pánvi opečené maso a při nízké teplotě duste doměkka. Potom maso vyjměte a pivní omáčku propasírujte a dále svařte na požadovanou hustotu. Když máte svařeno, přidejte vychlazené máslo, sundejte ze sporáku a máslo zašlehejte. Hotovou pivní omáčku ještě dochuťte solí.
  4. Bramborové knedlíky s perníkem: Z uvařených brambor, mouky, vejce a soli vypracujte těsto. To pak vyválejte do tenkého plátu, potřete štětcem připravenou směsí oleje a najemno nastrouhaného perníku. Těsto zarolujte a upravte do tvaru knedlíku. Knedlíky vařte v páře 28 minut. Po uvaření knedlíky potřete máslem nebo sádlem, krájejte a servírujte
  5. Brusinky: Sušené brusinky vařte ve víně s cukrem a kořením na mírném ohni alespoň 10 minut, potom brusinky s kořením sceďte a zbylou šťávu svařte na polovinu. Nakonec do šťávy vraťte povařené brusinky.
  6. Jeřabiny: Nakládané jeřabiny marinujte několik dnů v alkoholu.
  7. Máslová kořenová zelenina: Zeleninu nakrájejte na malé kostičky a orestujte na pánvi na másle na skus a dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírování: Plátek ossobuco zdobte na talíři máslovou kořenovou zeleninou, přidejte brusinky a jeřabiny a spolu s perníkovými knedlíky přelijte pivní omáčkou.

Skvělé jídlo a pivo můžete ochutnat v pivovarské restauraci OSSEGG v Praze na Vinohradech, Římská 45. Budete-li mít čas a chuť, požádejte sládka a domluvte si prohlídku minipivovaru.

Více info na praha.ossegg.com

Ossegg: Velkorysá pivnice se šmrncovní českou kuchyní láká k návštěvě
Kam za jídlem

Ossegg: Velkorysá pivnice se šmrncovní českou kuchyní láká k návštěvě

Zdroj receptu

archiv Ossegg

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky koření jeřáb maso sůl omáčka Praha máslo pánev perník brusnice brusinka kořenová zelenina

Návrhy pro vás

Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu Sladké

Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti Maso

Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni Polévky

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu Sladké

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Předkrmy a chuťovky

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli Maso

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě Sladké

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě


Přečtěte si také

Sladké
Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

Prostřeno!
Prostřeno: Raw vegan dezert podle Mariany Bečkové

Prostřeno: Raw vegan dezert podle Mariany Bečkové

Prostřeno!
Prostřeno: Letní zeleninové závitky s pečeným tofu

Prostřeno: Letní zeleninové závitky s pečeným tofu

Prostřeno!
Prostřeno: Léčivá krémová polévka z pečené zeleniny

Prostřeno: Léčivá krémová polévka z pečené zeleniny

Prostřeno!
Prostřeno: Thajsky laděné vegetariánské kari

Prostřeno: Thajsky laděné vegetariánské kari

Maso
Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti

Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti

Polévky
Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Soutěžící
Mariana Bečková se věnuje seberozvoji a psychologii

Mariana Bečková se věnuje seberozvoji a psychologii

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu Sladké

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě Sladké

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Maso
Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti

Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli Maso

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Maso
Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti

Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny Maso

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši Polévky

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl Polévky

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Ostré hádky Nerudové s Konečnou: Jste zmařená ruská investice. Vy zločinecká organizace Klíčová ruská chemička je v plamenech. Ukrajinci udeřili obávanými raketami Storm Shadow Pomník hrdinovi, ale i „katovi“. Kroměříž se pře kvůli biskupovi, který nechal upálit děkana

prima-zeny

Vojta Kotek si dává pauzu ve vědomostní soutěži. Mezitím si plní klukovské sny Trenčín coby Evropské město kultury otevře unikátní most po vzoru New Yorku Mia zůstala v roli zrádkyně sama. Musela vydírat, vybrala si Marka

prima-zoom

Výlov největšího rybníka na světě Nechal zavraždit mladou nájemnici, která se odmítla odstěhovat. Bruthans pak v metru potkal její matku Nejnebezpečnější hadi Evropy vyhnali z lesa skupinu myslivců a jejich psy

prima-fresh

Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

prima-cool

Star Wars s Kylo Renem nebudou Takový sci-fi propadák tu dlouho nebyl. Novinka s Jaredem Letem prodělá víc než 100 milionů dolarů Vyražte na debatu o Kingdom Come 2

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Naučte se prát merino svetry, aby se vám už nikdy nesrazily Podzim vyzývá ke změně interiéru. Pohodlí domova navodí retro i skandinávský styl Ráj na zemi existuje. Vila, v níž žily hvězdy i spoluzakladatel Googlu, je k mání

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.