Suroviny
- kokosové mléko 200 ml
- vysokoprocentní čokoláda 150 g
- Vejce 1 ks
- javorový sirup / kokosový sirup 1–2 lžíce
- Skořice 1/4 lžičky
- lesní ovoce
- špetka soli s růží
Článek
24 božských čokoládových dortů, moučníků i dezertů
Sladká jídla z čokolády jsou mezi lidmi velice oblíbená. Není se čemu divit, jsou hezká na pohled a chuťově fantastická. Když se navíc přidá čerstvé ovoce, sbíhají se...
Postup přípravy
- Ohřejte si 200 ml kokosového mléka. Nemělo by se vařit, pouze být horké.
- Čokoládu rozsekejte na menší kousky a vhoďte do výkonného food procesoru či mixéru.
- Spolu s vejcem, skořicí a případně javorovým sirupem rozmixujte dohladka.
- Poté k čokoládě do mixéru pomalu a postupně přilévejte teplé kokosové mléko. Mixujte dokud nevznikne hladký tekutý krém.
- Krém přelijte do malinkatých skleniček a dejte ztuhnout minimálně na 30 minut do lednice. Ideální je 1,5 hodiny.
- Ozdobte lesním ovocem a špetkou kvalitní soli Natural Mallorca.