Jarní kuře se špenátovou nádivkou
Zdroj: Kitchen Story
Jarní kuře se špenátovou nádivkou
Zdroj:
Kitchen Story
Moje hodnocení
18x
Pokud přemýšlíte nad víkendovým obědem, určitě zkuste právě tento recept. Když jednou za čas doma překvapíte něčím novým, je to vždy příjemná změna. Podávejte s máslovou bramborovou kaší.
Troubu rozehřejte na 190 °C. Nejdříve si připravte nádivku. Toustový chleba nakrájejte na menší kostičky a dejte je na 5–10 minut do trouby, aby se vysušily.
Slaninu a šalotku nakrájejte na kostičky a opečte je na pánvi dozlatova.
Usušený toustový chleba dejte do mísy, přidejte k němu opečenou slaninu se šalotkou, nakrájený čerstvý tymián a čerstvý špenát na menší kousky. Vejce rozmíchejte v mléce a nalijte na nádivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Jarní kuřátka osolte zevnitř i zvenčí a naplňte připravenou nádivkou.
Aby nádivka zůstala po celou dobu pečení na svém místě, je lepší zajistit dutinu břišní párátky nebo kuchyňským provázkem.
Lehce podlijte a pečte v troubě asi hodinu. Nezapomeňte občas zkontrolovat a polít kuře výpekem.
Zdroj receptu
Kitchen Story
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.