návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jarní kuře se špenátovou nádivkou

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 1,5 hodiny
Jarní kuře se špenátovou nádivkou
Autor: Kitchen Story Jarní kuře se špenátovou nádivkou
Pokud přemýšlíte nad víkendovým obědem, určitě zkuste právě tento recept. Když jednou za čas doma překvapíte něčím novým, je to vždy příjemná změna. Podávejte s máslovou bramborovou kaší.

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 190 °C. Nejdříve si připravte nádivku. Toustový chleba nakrájejte na menší kostičky a dejte je na 5–10 minut do trouby, aby se vysušily.
  2. Slaninu a šalotku nakrájejte na kostičky a opečte je na pánvi dozlatova.
  3. Usušený toustový chleba dejte do mísy, přidejte k němu opečenou slaninu se šalotkou, nakrájený čerstvý tymián a čerstvý špenát na menší kousky. Vejce rozmíchejte v mléce a nalijte na nádivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  4. Jarní kuřátka osolte zevnitř i zvenčí a naplňte připravenou nádivkou.
  5. Aby nádivka zůstala po celou dobu pečení na svém místě, je lepší zajistit dutinu břišní párátky nebo kuchyňským provázkem.
  6. Lehce podlijte a pečte v troubě asi hodinu. Nezapomeňte občas zkontrolovat a polít kuře výpekem.

Jarní kuře se špenátovou nádivkou 2 Foto: Jarní kuře se špenátovou nádivkou; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.