reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jarní kuře se špenátovou nádivkou
Autor: Kitchen Story Jarní kuře se špenátovou nádivkou

Jarní kuře se špenátovou nádivkou

Hodnoceno: 0x
Pokud přemýšlíte nad víkendovým obědem, určitě zkuste právě tento recept. Když jednou za čas doma překvapíte něčím novým, je to vždy příjemná změna. Podávejte s máslovou bramborovou kaší.
do 1,5 hodiny
2 porce

reklama

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 190 °C. Nejdříve si připravte nádivku. Toustový chleba nakrájejte na menší kostičky a dejte je na 5–10 minut do trouby, aby se vysušily.
  2. Slaninu a šalotku nakrájejte na kostičky a opečte je na pánvi dozlatova.
  3. Usušený toustový chleba dejte do mísy, přidejte k němu opečenou slaninu se šalotkou, nakrájený čerstvý tymián a čerstvý špenát na menší kousky. Vejce rozmíchejte v mléce a nalijte na nádivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  4. Jarní kuřátka osolte zevnitř i zvenčí a naplňte připravenou nádivkou.
  5. Aby nádivka zůstala po celou dobu pečení na svém místě, je lepší zajistit dutinu břišní párátky nebo kuchyňským provázkem.
  6. Lehce podlijte a pečte v troubě asi hodinu. Nezapomeňte občas zkontrolovat a polít kuře výpekem.

Jarní kuře se špenátovou nádivkou 2 Foto: Jarní kuře se špenátovou nádivkou; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

reklama