návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jablečný koláč s karamelovými sušenkami

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Jablečný koláč s karamelovými sušenkami
Autor: archiv Lotus Biscoff Jablečný koláč s karamelovými sušenkami
Sezona jablek je v plném proudu a koláče a štrúdly se pečou ostošest. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, máme pro vás recept na vynikajicí koláč, který díky karamelovým sušenkám získá nečekaný šmrnc.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Smíchejte mouku, 100 g cukru, 7 lžic oleje, mléko, tři vajíčka a 8 jemně nadrcených sušenek Lotus. Směs nalejte do vymazané a vysypané nízké formy.
  3. Oloupejte jablka a odstraňte z nich jádřince. Jablka rozkrojte na čtvrtiny a potom na tenké plátky. Rozdrťte zbývajících 7 sušenek, posypte jimi povrch směsi a nahoru rozložte plátky jablek. Smíchejte zbývající 4 lžíce oleje, 50 g cukru a 2 vajíčka. Směsí přelejte jablka tak, aby byla zcela pokrytá.
  4. Pečte v troubě po dobu 20 až 25 minut.
  5. Prima tip: Pokud chcete, můžete do směsi přidat špetku mleté skořice, vanilku nebo rozinky. Jablečný koláč také skvěle chutná se zmrzlinou.

Jablečný koláč s karamelovými sušenkami  Foto:

Jablečný koláč s karamelovými sušenkami, foto: archiv Lotus Biscoff