Najděte si recept
Na co máte chuť?

Indické máslové kuře
Pro milovníky indické kuchyně tu máme recept na velmi snadné voňavé máslové kuře. Můžete použít na menší díly naporcovaná kuřecí stehna nebo zkuste vykostěná kuřecí stehna. Jídlo bude rychleji hotové a maso krásně šťavnaté.
do 30 minut
4-6 porce
Suroviny (4-6 porce)
- Olej 15 ml
- Máslo 15 ml
- kuřecí stehna, nakrájené na menší kusy 1 kg
- mletý koriandr 10 ml
- mletý římský kmín 10 ml
- nastrouhaný čerstvý zázvor 10 ml
- koření Garam masala 5-10 ml
- kvalitní rajčatové pyré nebo sekaná rajčata 1 plechovka (400 g)
- kuřecí vývar 125 ml
- bílý jogurt 125 ml
- Smetana 125 ml
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozehřejte ve vysoké pánvi olej a máslo na mírném ohni. Osmažte na něm kuře dozlatova.
- Přidejte všechno koření a restujte další 2 minuty, aby se koření rozvonělo.
- Přidejte rajčatové pyré a kuřecí vývar, přiveďte k varu a nechte 10-15 minut probublávat. Až bude maso měkké, přidejte jogurt a smetanu a už déle nevařte. Dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte horké s bílou rýží a zasypané čerstvým koriandrem.
Indické máslové kuře , Foto: isifa.com