Suroviny
- olej 15 ml
- máslo 15 ml
- kuřecí stehno (nakrájené na menší kusy) 1 kg
- koriandr (mletý) 10 ml
- římský kmín (mletý) 10 ml
- zázvor (nastrouhaný ) 10 ml
- koření garam másala 5-10 ml
- rajčatové pyré (nebo sekaná rajčata) 1 plechovka (400 g)
- kuřecí vývar 125 ml
- bílý jogurt 125 ml
- smetana 125 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Rozehřejte ve vysoké pánvi olej a máslo na mírném ohni. Osmažte na něm kuře dozlatova.
- Přidejte všechno koření a restujte další 2 minuty, aby se koření rozvonělo.
- Přidejte rajčatové pyré a kuřecí vývar, přiveďte k varu a nechte 10-15 minut probublávat. Až bude maso měkké, přidejte jogurt a smetanu a už déle nevařte. Dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte horké s bílou rýží a zasypané čerstvým koriandrem.