Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Hovězí steak s dipem z pečeného česneku a restovanou zeleninou

5 porcí
do 1 hodiny
Hovězí steak s dipem z pečeného česneku a restovanou zeleninou
Spouštím video za 5s.
Dobrý steak z kvalitního masa je lahůdka sama o sobě – stačí mu jen jemné dochucení a lehká příloha. Orestovaná zelenina a skvělý dip z pečeného česneku mu budou důstojnými parťáky.
Reklama

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Reklama

Postup

  1. DIP: Z palice česneku odřízněte vršek, aby byly se obnažily všechny stroužky. Česnek mírně osolte, opepřete a zakápněte olejem. Palici zabalte do alobalu a pečte při 180 °C asi 40 minut, ke konci ještě můžete česnek dopéct pod grilem. Asi 4 až 5 stroužků upečeného česneku rozmačkejte a v misce promíchejte se zakysanou smetanou, tvarohem a nasekanou pažitkou. Dip podle potřeby dochuťte pepřem a špetkou soli.
  2. STEAK: Minimálně hodinu před grilováním vyndejte maso z lednice, nedostane pak takový teplotní šok na grilu a bude chutnat tak, jak má. Gril by měl být vyhřátý asi na 250 °C. Rošt očistěte kartáčem a potřete kouskem špeku, snáze se obtiskne mřížka do masa. Steak z obou stran mírně osolte, opepřete a posypte cukrem, ten na povrchu hezky zkaramelizuje a zakulatí chuť. Poté steaky potřete olejem a dejte na rozpálený rošt. Grilujte podle potřeby asi 3 až 4 minuty z každé strany pro střední propečení. Poté steaky dejte na teplý talíř, položte na ně plátek másla a zakryjte je alobalem, ať nevychladnou. Když steaky necháte pár minut odpočinout, nepřijdete při krájení o skvělou šťávu.
  3. ZELENINA: Fazolky krátce zblanšírujte. V pánvi začnete restovat cibuli, jakmile mírně chytne barvu, přidejte plátky česneku a chilli, poté fazolky a z klasu okrájenou kukuřici. Promíchejte, přidejte rajčata a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama