zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Hovězí steak s dipem z pečeného česneku a restovanou zeleninou
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Hovězí steak s dipem z pečeného česneku

Hovězí steak s dipem z pečeného česneku a restovanou zeleninou

Hodnoceno: 0x
Dobrý steak z kvalitního masa je lahůdka sama o sobě – stačí mu jen jemné dochucení a lehká příloha. Orestovaná zelenina a skvělý dip z pečeného česneku mu budou důstojnými parťáky.
do 1 hodiny
5 porcí

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

reklama

Postup

  1. DIP: Z palice česneku odřízněte vršek, aby byly se obnažily všechny stroužky. Česnek mírně osolte, opepřete a zakápněte olejem. Palici zabalte do alobalu a pečte při 180 °C asi 40 minut, ke konci ještě můžete česnek dopéct pod grilem. Asi 4 až 5 stroužků upečeného česneku rozmačkejte a v misce promíchejte se zakysanou smetanou, tvarohem a nasekanou pažitkou. Dip podle potřeby dochuťte pepřem a špetkou soli.
  2. STEAK: Minimálně hodinu před grilováním vyndejte maso z lednice, nedostane pak takový teplotní šok na grilu a bude chutnat tak, jak má. Gril by měl být vyhřátý asi na 250 °C. Rošt očistěte kartáčem a potřete kouskem špeku, snáze se obtiskne mřížka do masa. Steak z obou stran mírně osolte, opepřete a posypte cukrem, ten na povrchu hezky zkaramelizuje a zakulatí chuť. Poté steaky potřete olejem a dejte na rozpálený rošt. Grilujte podle potřeby asi 3 až 4 minuty z každé strany pro střední propečení. Poté steaky dejte na teplý talíř, položte na ně plátek másla a zakryjte je alobalem, ať nevychladnou. Když steaky necháte pár minut odpočinout, nepřijdete při krájení o skvělou šťávu.
  3. ZELENINA: Fazolky krátce zblanšírujte. V pánvi začnete restovat cibuli, jakmile mírně chytne barvu, přidejte plátky česneku a chilli, poté fazolky a z klasu okrájenou kukuřici. Promíchejte, přidejte rajčata a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

reklama

Sledujte celou epizodu