Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Horký salát s křupavou slaninou a balzamikovým dresinkem

2–4 porce
do 30 minut
Horký salát s křupavou slaninou a balzamikovým dresinkem
Horký salát s křupavou slaninou a balzamikovým dresinkem Autor: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ
Z pánve rovnou na talíř. To je horký salát s křupavou slaninou a balzamiko-česnekovým dresinkem. Pro základ dresinku jsme vyzkoušeli řecký balzamikový ocet Kalamáta Papadimitriou.
Reklama

Je znamenitý, má krásnou rezavou barvu, neobsahuje umělá barviva ani konzervační látky. Redukcí z něj během chvilky vytvoříte horkou lázeň pro váš salát. Pojďme na to.

Suroviny (2–4 porce)

Reklama

Postup

  1. Na plotně rozpalte pánev. Zastříkněte ji olivovým olejem a rozprostřete na ní plátky pancetty. Pečte je do křupava z obou stran, poté je vyjměte na talíř a vypněte oheň pod pánví, ale ponechejte ji na horké plotýnce.
  2. Do pánve plné šťávy z pancetty ihned vymáčkněte oba stroužky česneku a v horkém tuku je lžící chvilku míchejte, dokud se neopraží. Nyní přilijte balzamikový ocet Kalamáta Papadimitriou a míchejte. Ocet začne probublávat a redukovat. Abychom docílili krásného jemného dresinku, přidejte na závěr kapku olivového oleje.
  3. Nyní můžete pánev odstavit z plotny. Vezměte připravenou křupavou slaninu a prsty ji do dresinku rozmačkejte. Salátový mix vsypte přímo do pánve k teplému dresinku a vše rukama rychle promíchejte. Salát naservírujte na velký talíř a ihned jej podávejte. Salát můžete doplnit opraženými piniovými semínky či sušenými brusinkami.
Reklama

Horký salát s křupavou slaninou a balzamikovým dresinkem 2 Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Horký salát s křupavou slaninou a balzamikovým dresinkem  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Horký salát s křupavou slaninou a balzamikovým dresinkem. Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Když jídlo, tak ThinkFood.cz

Thinkfood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama