Těsto
- hladká mouka 140 g
- mandlová mouka 100 g
- moučkový cukr 175 g
- vejce 3 ks
- bílý jogurt 100 g
- máslo (rozpuštěné ) 150 g
Náplň
- mléko 250 ml
- vanilkový pudink 20 g
- cukr 30 g
Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.
Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- TĚSTO: Troubu předehřejte na 180 °C. Mezitím si připravte suchou směs z hladké mouky, mandlové mouky, prášku do pečiva a moučkového cukru.
- Vyšlehejte vejce s bílým jogurtem, přidejte suchou směs a opět šlehejte. Nakonec přidejte rozpuštěné máslo, které nesmí být horké, a šlehejte zhruba 3 minuty.
- Pečicí plech vyložte cukrářskými košíčky a naplňte je těstem do 2/3. Pečte přibližně 20 minut.
- NÁPLŇ: Do rendlíku přelijte 2/3 mléka, přidejte cukr a zahřejte.
- V míse smíchejte 1/3 mléka a vanilkový pudink. Jakmile bude mléko s cukrem teplé, přidejte k němu část s pudinkem a důkladně míchejte.
- Až směs zhoustne, odstavte rendlík z plotny a přidejte HARIBO medvídky a bílou čokoládu. Míchejte, dokud se vše nerozpustí.
- Nakonec přidejte rozemleté lesní ovoce, případně potravinářské barvivo. Náplň potáhněte fólií a nechte chladit.
- Do vychladlých cupcakes opatrně vyhlubte díru. Studenou náplň ručně promíchejte a vložte do trezírovacího sáčku, pomocí kterého díru v cupcakes zaplňte.
- KRÉM: Všechny ingredience vložte do mísy a vyšlehejte v pevný krém. Ten vložte do trezírovacího sáčku s ozdobnou špičkou a cupcakes nazdobte.
PRIMA TIP: Mandlovou mouku můžete ještě více rozdrtit v domácím mixéru. To dodá cupcakes jemnější chuť.
Haribo mandlové cupcakes plněné ovocnou směsí 2 Zdroj: archiv Haribo