Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované špízy z krkovice s cibulí a předvařeným bramborem
Co by bylo české léto bez grilování? A co je nejoblíbenějším masem? No jistě, krkovička, nepřekonatelná co do šťavnatosti a ideálního poměru libového a tučného masa. Zkuste ji připravit jako špízy a rovnou s přílohou.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kousky masa v misce promíchejte s česnekem, kmínem a olejem. Nechte alespoň 1 hodinu marinovat v chladu. Během této doby si předvařte brambory.
- Předehřejte gril. Na jehly střídavě napichujte kousky masa, plátky cibule a brambůrky. Špízy potřete zbylou marinádou a grilujte, až bude vše propečené a zlaté.
PRIMA TIP: Toto je základní, plně dostačující verze, ale na špízy můžete samozřejmě přidat i další zeleninu, jako jsou papriky nebo cukety, případně kousky masitější slaniny nebo kvalitní klobásy.