Grilované špízy z krkovice s cibulí a předvařeným bramborem

Moje hodnocení
3x

Co by bylo české léto bez grilování? A co je nejoblíbenějším masem? No jistě, krkovička, nepřekonatelná co do šťavnatosti a ideálního poměru libového a tučného masa. Zkuste ji připravit jako špízy a rovnou s přílohou.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • vepřová krkovice nakrájená na kostky 4 plátky
  • česnek (česnek, rozdrcený) 3 stroužky
  • kmín (drcený kmín) 1/2 lžíce
  • rostlinný olej 1 lžíce
  • velké cibule, oloupané a rozdělené na lupeny 2 ks
  • malé nové brambory, očištěné a asi 8 minut předvařené v osolené vodě 1 kg
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Kousky masa v misce promíchejte s česnekem, kmínem a olejem. Nechte alespoň 1 hodinu marinovat v chladu. Během této doby si předvařte brambory.
  2. Předehřejte gril. Na jehly střídavě napichujte kousky masa, plátky cibule a brambůrky. Špízy potřete zbylou marinádou a grilujte, až bude vše propečené a zlaté.

PRIMA TIP: Toto je základní, plně dostačující verze, ale na špízy můžete samozřejmě přidat i další zeleninu, jako jsou papriky nebo cukety, případně kousky masitější slaniny nebo kvalitní klobásy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty