redakce Prima FRESH

Grilované špízy z krkovice s cibulí a předvařeným bramborem

Moje hodnocení
8x

Co by bylo české léto bez grilování? A co je nejoblíbenějším masem? No jistě, krkovička, nepřekonatelná co do šťavnatosti a ideálního poměru libového a tučného masa. Zkuste ji připravit jako špízy a rovnou s přílohou.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kousky masa v misce promíchejte s česnekem, kmínem a olejem. Nechte alespoň 1 hodinu marinovat v chladu. Během této doby si předvařte brambory.
  2. Předehřejte gril. Na jehly střídavě napichujte kousky masa, plátky cibule a brambůrky. Špízy potřete zbylou marinádou a grilujte, až bude vše propečené a zlaté.

PRIMA TIP: Toto je základní, plně dostačující verze, ale na špízy můžete samozřejmě přidat i další zeleninu, jako jsou papriky nebo cukety, případně kousky masitější slaniny nebo kvalitní klobásy.

Vyzkoušejte recept na pečenou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty