Suroviny
- vepřová krkovice (nakrájená na kostky) 4 plátky
- česnek (rozdrcený) 3 stroužky
- drcený kmín 1/2 lžíce
- rostlinný olej 1 lžíce
- cibule (velké, oloupané a rozdělené na lupeny) 2 ks
- brambory (malé nové, očištěné a asi 8 minut předvařené v osolené vodě) 1 kg
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Kousky masa v misce promíchejte s česnekem, kmínem a olejem. Nechte alespoň 1 hodinu marinovat v chladu. Během této doby si předvařte brambory.
- Předehřejte gril. Na jehly střídavě napichujte kousky masa, plátky cibule a brambůrky. Špízy potřete zbylou marinádou a grilujte, až bude vše propečené a zlaté.
PRIMA TIP: Toto je základní, plně dostačující verze, ale na špízy můžete samozřejmě přidat i další zeleninu, jako jsou papriky nebo cukety, případně kousky masitější slaniny nebo kvalitní klobásy.
Vyzkoušejte recept na pečenou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE