reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Grilované Pimientos de Padrón
Autor: Petr Klemeš Grilované Pimientos de Padrón

Grilované Pimientos de Padrón

Hodnoceno: 3x
V jednoduchosti je krása. To potvrzuje i tento galicijský recept na přípravu tradičních, právě dozrávajících chilli, Pimientos de Padrón, které vynikají svojí nevyzpytatelnou pálivostí. Získají si Vás svou nezaměnitelnou chutí i vůní a skvěle se hodí jako příloha, nebo chuťovka k letnímu grilování.
do 10 minut

reklama

reklama

Postup

  1. Pod studenou vodou omyjte lusky paprik, stopky neodkrajujte.
  2. Rozpalte gril na vysokou teplotu. Na rošt nebo grilovací pánev vložte lusky, zastříkněte olivovým olejem a opékejte z každé strany přibližně tři minuty dle velikosti lusků, dokud nebudou slupku pokrývat drobné puchýřky.
  3. Poté je položte na talíř, vydatně osolte i zalijte olivovým olejem a podávejte.
  4. Prima tip: Celý recept se dá udělat i na plotně. Stačí v pánvi rozpálit dostatečné množství olivového oleje, tak aby byly lusky ponořeny a smažit po dobu cca 4 minut. Poté je vyndejte na talíř, osolte a zakápněte dle chuti olivovým olejem.

Grilované Pimentos de Pardón 2

Grilované Pimentos de Pardón  Foto: Petr Klemeš

Grilované Pimientos de Padrón , Foto: Petr Klemeš

reklama

reklama