Suroviny
- chilli (čerstvé Pimentos de Pardón) 250 g
- mořská sůl (hrubozrnná)
- olivový olej 4 lžíce
Postup přípravy
- Pod studenou vodou omyjte lusky paprik, stopky neodkrajujte.
- Rozpalte gril na vysokou teplotu. Na rošt nebo grilovací pánev vložte lusky, zastříkněte olivovým olejem a opékejte z každé strany přibližně tři minuty dle velikosti lusků, dokud nebudou slupku pokrývat drobné puchýřky.
- Poté je položte na talíř, vydatně osolte i zalijte olivovým olejem a podávejte.
- Prima tip: Celý recept se dá udělat i na plotně. Stačí v pánvi rozpálit dostatečné množství olivového oleje, tak aby byly lusky ponořeny a smažit po dobu cca 4 minut. Poté je vyndejte na talíř, osolte a zakápněte dle chuti olivovým olejem.