Suroviny
- kuřecí játra 600 g
- čekanka 2 puky
- hlávkový salát (malé hlávkové saláty (little gem)) 2 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Francouzský dresink
- dijonská hořčice 4 lžíce
- javorový sirup 3 lžíce
- bílý vinný ocet 20 ml
- olivový olej 50 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Játra očistěte od blan, osolte a opepřete. Čekanku a salát podélně rozřízněte na dvě poloviny.
- Vložte vše na rozpálený grilovací tál potřený olejem. Játra grilujte z každé strany 3 minuty, čekanku a hlávkový salát grilujte krátce z obou stran, dokud nezačnou hnědnout.
- Mezitím připravte dresink. Všechny suroviny důkladně prošlehejte v misce nebo lépe promixujte tyčovým mixérem.
- Grilovaná játra a zeleninu rozdělte na talíře, zakápněte francouzským dresinkem a servírujte.
Grilovaná čekanka s kuřecími játry podle Zdeňka Pohlreicha 2 Zdroj: Na grilu