Grilovaná čekanka s kuřecími játry podle Zdeňka Pohlreicha
Zdroj: Na grilu
Grilovaná čekanka s kuřecími játry podle Zdeňka Pohlreicha
Zdroj:
Na grilu
Čekanka zhořkne, pokud ji osvítí slunce. Vybírejte si proto puky, které jsou v obchodě zabalené do tmavé fólie nebo papíru. Mezi odkrytými čekankami sáhněte po té se světlými listy. A pokud by přece chutnala hořce, seřízněte jí košťál a postavte ji řezem dolů přes noc do pekáčku se solí. Druhý den nebude po hořkosti ani stopy. Sůl omyjte, čekanku osušte a ogrilujte ji s kuřecími jatýrky. Nebojte se na gril položit i salát little gem, sice zavadne, ale jeho listy zesládnou a budou lehce křupavé. Francouzský dresink jednotlivé komponenty harmonicky spojí.
Postup přípravy
-
Játra očistěte od blan, osolte a opepřete. Čekanku a salát podélně rozřízněte na dvě poloviny.
-
Vložte vše na rozpálený grilovací tál potřený olejem. Játra grilujte z každé strany 3 minuty, čekanku a hlávkový salát grilujte krátce z obou stran, dokud nezačnou hnědnout.
-
Mezitím připravte dresink. Všechny suroviny důkladně prošlehejte v misce nebo lépe promixujte tyčovým mixérem.
-
Grilovaná játra a zeleninu rozdělte na talíře, zakápněte francouzským dresinkem a servírujte.
Grilovaná čekanka s kuřecími játry podle Zdeňka Pohlreicha 2
Zdroj: Na grilu
Grilovaná čekanka s kuřecími játry podle Zdeňka Pohlreicha 2
Zdroj:
Na grilu