Zdeněk Pohlreich

Grilovaná čekanka s kuřecími játry podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
4x

Čekanka zhořkne, pokud ji osvítí slunce. Vybírejte si proto puky, které jsou v obchodě zabalené do tmavé fólie nebo papíru. Mezi odkrytými čekankami sáhněte po té se světlými listy. A pokud by přece chutnala hořce, seřízněte jí košťál a postavte ji řezem dolů přes noc do pekáčku se solí. Druhý den nebude po hořkosti ani stopy. Sůl omyjte, čekanku osušte a ogrilujte ji s kuřecími jatýrky. Nebojte se na gril položit i salát little gem, sice zavadne, ale jeho listy zesládnou a budou lehce křupavé. Francouzský dresink jednotlivé komponenty harmonicky spojí.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • kuřecí játra 600 g
  • čekanka 2 puky
  • malé hlávkové saláty (little gem) 2 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Francouzský dresink

Postup přípravy

  1. Játra očistěte od blan, osolte a opepřete. Čekanku a salát podélně rozřízněte na dvě poloviny.
  2. Vložte vše na rozpálený grilovací tál potřený olejem. Játra grilujte z každé strany 3 minuty, čekanku a hlávkový salát grilujte krátce z obou stran, dokud nezačnou hnědnout.
  3. Mezitím připravte dresink. Všechny suroviny důkladně prošlehejte v misce nebo lépe promixujte tyčovým mixérem.
  4. Grilovaná játra a zeleninu rozdělte na talíře, zakápněte francouzským dresinkem a servírujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty